Romtelecom şi Cosmote cheamă românii cu idei la concurs: „Telekom Innovation Contest“, competiţia talentelor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romtelecom şi Cosmote pornesc înscrierile pentru a doua ediţie a concursului internaţional „Telekom Innovation Contest“, dedicat în special studenţilor şi antreprenorilor care deţin startup-uri. În urma competiţiei, vor fi oferite premii consistente, iar câştigătorii îşi vor putea dezvolta ideile noi şi inovative.

Competiţia este organizată de Grupul Deutsche Telekom, sprijinită de hub:raum, programul de tip incubator al Grupului, şi este coordonată la nivel naţional de Romtelecom şi Cosmote, se arată în comunicatul remis „Adevărul“. Echipe creative de studenţi, antreprenori cu idei de startup-uri şi startup-uri IT au timp până pe 11 aprilie să se înscrie pe pagina oficială.

Echipele, formate din cel puţin două persoane, îşi pot înscrie ideile în cadrul uneia dintre următoarele categorii: „Cloud-Based Productivity“, „Future Media & Communication“, „Internet of Things“, „Cyber Security“, „Reality Data“ şi „Smart Energy“. Pentru studenţii români interesaţi de participarea la concursul internaţional, în următoarea perioadă va fi organizată o serie de prelegeri ţinute de experţii Deutsche Telekom, pentru a-i sprijini la aplicarea cu succes la concurs.

Recompensele competiţiei includ investiţii de până la 150.000 euro, participarea la programe internaţionale destinate startup-urilor, pachete de servicii precum servere Amazon, dar şi interacţiunea cu experţi din cadrul grupului internaţional.

După 11 aprilie 2014, când termenul de aplicare expiră, ideile vor fi evaluate de experţii Deutsche Telekom.
Echipele româneşti cu cele mai bune idei vor fi invitate la concursul naţional preliminar care va avea loc în luna mai la Bucureşti. Evenimente similare vor fi organizate în Atena, Bratislava, Budapesta, Podgorica, Praga, Tel Aviv, Varşovia, Zagreb şi Berlin pentru candidaţii din restul ţărilor participante.

Echipa câştigătoare din România, evaluată alături de cele din alte 9 ţări

Aceasta va  fi invitată la „Champion's Pitch“ de la finalul lunii iunie din Cracovia, Polonia, eveniment care include un program de training pentru startup-uri, pe durata a patru zile. Mai mult, echipa câştigătoare va fi prezentă pe scenă la „Long Night of Startups“ din data de 6 septembrie, în Berlin, unde sunt aşteptaţi peste 6.000 de invitaţi.

În 2013, peste 700 de echipe din 45 de ţări au înscris 444 de idei. Dintre cei 12 finalişti din 8 ţări, echipa Excalibur din Slovacia a fost câştigătoare cu o soluţie de autentificare pentru dispozitivele mobile. Cubilog din Ungaria şi startup-ul Codeatelier din Germania s-au clasat pe locurie doi, respectiv, trei, cu soluţia  „Homee“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite