Romtelecom devine T şi Cosmote devine T-Mobile. Companiile de comunicaţii se rebranduiesc până pe 12 septembrie

0
0

Consiliul de administraţie al Romtelecom a aprobat într-o şedinţă care a avut loc marţi rebrandingul companiei sub un brand al gigantului german Deutsche Telekom, termenul estimat pentru finalizarea operaţiunii fiind 12 septembrie.

Simultan ar urma ca şi Cosmote, operatorul de telefonie mobilă cu acelaşi acţionar majoritar ca şi Romtelecom – grupul elen OTE - să treacă la brandul T-Mobile, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piaţă.

Romtelecom este deţinută de grupul elen OTE (54% din acţiuni) şi statul român (46% din acţiuni), iar acţionarul majoritar al grupului elen este grupul german Deutsche Telekom.

Rebrandingul Romtelecom ar fi fost votat şi de reprezentanţii statului român din CA-ul Romtelecom. Bugetul total al rebrandingului companiei de telefonie fixă ar fi de 10 milioane de euro, sumă care include de la publicitate până la remodelarea magazinelor. Pentru rebranding vor fi organizate licitaţii care vor fi supervizate de grupul german.

Primele decizii legate de rebranding au fost aprobate în CA-ul Romtelecom în luna ianuarie, dar în şedinţa din această săptămână au fost stabilite noi detalii, conform datelor ZF.

Listarea sub un brand al Deutsche Telekom, un avantaj pentru statul român

Trecerea Romtelecom la un brand al Deutsche Telekom a fost aprobată şi de reprezentanţii Ministerului Societăţii Informaţionale în condiţiile în care reprezentanţii statului român speră că această mutare va avea un impact pozitiv asupra procesului în curs de vânzare a acţiunilor la companie, prin intermediul unei listări la bursă. ”Pentru România trecerea la un brand al Deutsche Telekom va fi un avantaj. Va avea un impact pozitiv asupra listării la bursă”, afirmă surse familiare cu discuţiile.

Guvernul Victor Ponta a relansat, anul trecut, procesul de privatizare al Romtelecom, obiectivul asumat de executiv fiind realizarea operaţiunii de o manieră cât mai transparentă, prin listarea la bursă. Anul trecut, în luna decembrie, MSI finalizase selectarea întregii echipe de consultanţi şi avocaţi iar contractele cu aceştia au fost semnte recent. Echipa este formată din Swiss Capital, cel mai mare broker de pe bursa locală, banca elveţiană de investiţii UBS, Muşat & Asociaţii, una dintre cele mai mari case locale de avocatură, BT Securities, firma de brokeraj a Băncii Transilvania şi avocaţii de la Bulboacă şi Asociaţii.

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite