Apple: nu avem un succes mai mare din cauza Samsung care ne copiază produsele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iPhone 5s este cel mai nou smartphone al Apple. FOTO Reuters
iPhone 5s este cel mai nou smartphone al Apple. FOTO Reuters

Procesul dintre Apple şi Samsung nu este deloc lipsit de declaraţii îndrăzneţe, mai ales când ia cuvântul Apple. Phil Schiller, directorul de marketing al companiei, a spus că imaginea produselor Apple este afectată de Samsung prin copiile pe care le are după iDispozitive.

Phil Schiller a vorbit în faţa instanţei de judecată vineri. El a fost întrebat ce părere a avut despre Galaxy S, primul smartphone de succes al Samsung. „Am fost revoltat. Ei n-au făcut decât să copieze iPhone“, a afirmat acesta. Tocmai din cauza unor astfel de produse, a spus Schiller, imaginea Apple a fost afectată, i-a fost deteriorată reputaţia de lider în design şi inovaţie, notează The Wall Street Journal.

Anul trecut, în acest proces, Samsung a ajuns să plătească despăgubiri de circa un miliard de dolari, dar judecătoarea Lucy Koh a spus că juriul s-a pripit şi a taxat compania sud-coreeană cu prea mult. Apple, pe de altă parte, consideră că ar trebui să primească 380 de milioane de dolari drept daune, pe când Samsung susţine că suma corectă ar fi de 52 milioane de dolari.

Replica Samsung, la afirmaţiile lui Schiller, a venit prin avocatul Bill Price. „Apple nu deţine patent pe cât de bine arată un produs. E corect?“. Răspunsul lui Schiller a fost că nu ştie când are dreptul Samsung să-i copieze un produs sau nu. În momentul în care a fost întrebat dacă sud-coreenii pot vinde o tabletă de 10 inci, cu referire la Galaxy Tab pe care Price o ţinea în mână, şeful de marketing al Apple a spus că pentru el seamănă cu o tabletă iPad.

Cât despre iPad mini, Schiller a spus că e un experiment pentru inginerii Apple, dacă pot sau nu să furnizeze aceeaşi tabletă cu un ecran mai mic. Nu a fost vorba de a concura cu cineva, când au pornit proiectul iPad mini. Iar despre iPhone a afirmat că a devenit cel mai important produs al Apple, dar când l-au lansat şi-au asumat nişte riscuri şi au creat un segment de piaţă de succes.

Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Află mai multe despre Apple: 

Apple în 2014: iPhone cât Samsung Galaxy Note 3 şi unul cu ecran curbat

GALERIE FOTO Noi imagini cu campusul OZN al Apple din Cupertino

Apple versus Samsung: sud-coreenii vor explica de ce au folosit documente secrete pentru a negocia avantajos cu Nokia

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite