Primul curs de formare în inteligență artificială disponibil pentru elevii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu luna aprilie, 25 de studenți din cadrul Colegiului Național „Mihai Viteazul” din București vor face parte din programul pilot prin care vor avea acces gratuit la cursul de Introducere în Inteligența Artificială, cât și la certificarea europeană ICDL Insights AI.

Curs Inteligență Artificială RoboHub.
Curs Inteligență Artificială RoboHub.

Cursul se va desfășura în format blended learning – adică cursuri pre-înregistrate online pe care studenții le pot parcurge în funcție de timpul disponibil, dar și sesiuni live online sau fizice cu trainerii de la RoboHub – pentru a înțelege și aplicabilitatea concretă a conceptelor învățate.

Cursul susținut de RoboHub pentru liceenii de la Colegiul Mihai Viteazul va include mai multe teme, precum definirea termenului de Inteligență Artificială, principiile de funcționare, la ce ajută o astfel de tehnologie, dar și provocările și potențialul acesteia. La finalul programului de training, liceenii vor avea oportunitatea de a susține testarea ICDL Insights AI și de a obține o certificare recunoscută internațional.

“Inteligența Artificială a devenit un termen folosit foarte des în ultima perioadă – și cu referire la multe aspect ale tehnologiei. Este important pentru noi, ca cetățeni, nu doar pentru cei care au legătură cu domeniul IT, să înțelegem acest subiect și cum ne poate afecta. Acest curs este special gândit în acest sens.” – Ana-Maria Stancu, RoboHub

“Digitalizarea și automatizarea au accelerat: Inteligența artificială se află pe un trend ascendent, social media este parte din viețile noastre, orice obiect se poate printa 3D, etc. Toate aceste schimbări pot genera sentimente de nesiguranță și incertitudine în ceea ce privește profesiile actuale.

Elevii de acum vor fi angajații de mâine și este important ca aceștia să ia contact cu tehnologia într-un mod benefic și constructiv. România se poate îndrepta către un viitor în care tehnologia nu îi sperie pe români, ci mai degrabă, îi ajută să trăiască în realitatea secolului 21, iar competențele digitale certificate sunt soluția.” – Irinuca Văduva, ECDL România.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite