Acer a anunțat Acer ebii, bicicleta inteligentă cu AI

0
Publicat:

Acer a anunțat Acer ebii, bicicleta electrică care utilizează o cutie de control a vehiculului cu inteligență artificială. Funcția ebiiAssist se adaptează automat la condițiile de drum, la puterea de pedalare și la preferințele biciclistului pentru o călătorie mai ușoară.

Acer ebii bicicleta electrică cu AI.
Acer ebii bicicleta electrică cu AI.

Arhitectura modulară a bicicletelor electrice

Acer ebii se diferențiază prin arhitectura modulară caracteristică, care integrează pachetul de baterii și caseta de control într-o singură cutie de control inteligentă și compactă pentru vehicule. Designul său permite o încărcare și un transport ușor al bateriei, o întreținere simplă și posibilitatea de actualizare fără efort.

Bicicleta are un motor eficient de 250/350 W cu 48 V CAN bus și un cuplu de 40 Nm, permițând o deplasare asistată de până la 25 de kilometri pe oră.

Echipată cu funcții inteligente 

Funcția ebiiAssist a bicicletei, alimentată de inteligența artificială, se adaptează la puterea de pedalare a biciclistului, la condițiile de pedalare și la nivelul preferat de asistență, pentru o experiență personalizată. În timpul plimbărilor, controlerul valorifică tehnologia AI pentru a ajusta automat puterea motorului și pentru o pedalare fără efort, pe baza utilizărilor anterioare și a condițiilor de pe traseu.

Inteligența artificială a ebii colectează informații despre utilizatori prin intermediul aplicației însoțitoare ebiiGO și le folosește pentru a înțelege mai bine nevoile utilizatorilor. Utilizatorii își pot conecta telefonul la e-bike prin Bluetooth, apoi pot folosi ebiiGO pentru a verifica rutele recomandate, durata de viață a bateriei, viteza de rulare, setările de deblocare automată și multe altele.

Bicicliștii pot accesa ebiiRide, o aplicație de control adaptiv al misiunii care funcționează cu ebiiAssist, pentru a se asigura nu rămân niciodată fără energie pe drum. ebiiRide oferă trei moduri din care utilizatorii pot alege pentru a se adapta preferințelor lor de mers: Eco Mode pentru economisirea energiei, My ebii Mode pentru un echilibru inteligent și Boost Mode pentru reglarea vitezei și a puterii motorului în funcție de condițiile actuale de drum și de distanța până la destinație.

Baterie detașabilă cu autonomie crescută

ebii este dotată cu o baterie durabilă și detașabilă care poate funcționa până la 110 km și se încarcă până la 100% în doar 2,5 ore, în timp ce distribuția optimizată a energiei prin inteligență artificială ajută la prelungirea duratei de viață a bateriei pentru a susține o zi întreagă de mers. Este construită cu un design de la MPS Energy, care utilizează o dispunere și un suport unic al celulelor pentru o protecție și o siguranță mai mare a încărcării. Bateria cu încărcare rapidă a trecut prin teste riguroase și aprobări de certificare pentru a asigura fiabilitate și securitate maxime.

Utilizatorii pot scoate simplu pachetul de baterii, care poate funcționa ca încărcător portabil pentru alte dispozitive. De asemenea, un mâner poate fi atașat la baterie pentru a fi transportată. Alimentarea bateriei poate fi verificată în orice moment prin ebiiGO sau prin intermediul afișajului LED inteligent de pe ghidon.

Caracteristici de siguranță

Acer ebii dispune de o suită de caracteristici de siguranță. Farul și farul spate bicicletei ebii se aprind automat în întuneric, cu iluminare suplimentară sub cutia de control a vehiculului pentru a crește vizibilitatea în timpul mersului pe timp de noapte.

Acer ebii este echipată cu un senzor radar de avertizare în caz de coliziune din spate, montat sub scaun, pentru a alerta conducătorul despre automobiliștii sau obiectele care se apropie din spate. Funcția de detectare a coliziunii și de notificare a stării de sănătate a bicicletei oferă siguranță și îmbunătățește planificarea călătoriei în timpul deplasărilor.

Construcție

Cântărind doar 16 kg, cadrul robust și compact din aliaj de aluminiu al ebii este optimizat pentru o experiență de pedalare stabilă și agilă. Aspectul său discret este marcat de margini netede și de un finisaj alb mat rece. Farul semitransparent se adaugă, de asemenea, la identitatea vizuală modernă a ebii, în timp ce afișajul LED, situat în centrul ghidonului, arată clar informații esențiale pentru bicicliști atunci când navighează spre destinații.

Întreținere 

Anvelopele ale bicicletei ebii sunt sigure pentru mersul cu viteză ridicată deoarece sunt realizate cu inserții de spumă multistrat. Anvelopele flat-free sunt, de asemenea, fabricate din materiale reciclabile în circuit închis. Durabilitatea bicicletei este întărită de o transmisie cu curea din carbon care nu necesită lubrifiere pentru întreținere. Pachetul de baterii detașabile permite schimbarea acestora fără probleme și efectuarea de actualizări fără a fi nevoie să înlocuiască întreaga structură a bicicletei.

Acer ebii va fi disponibilă în EMEA din luna septembrie, începând cu 1.999 euro.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite