Pozezi mâncarea şi Google îţi va spune câte calorii ai în farfurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google ne va spune ce mâncăm
Google ne va spune ce mâncăm

Detaliile legate de inteligenţa artificială la care lucrează cei de la Google au fost destul de evazive. Pe lângă toate detaliile legate de drone, maşini autonome şi alte noutăţi demne de filmele SF, gigantul american mai are în plan şi dezvoltarea unei inteligenţe artificială expertă în…nutriţie.

Kevin Murphy, cercetător al Google, a dezvăluit săptămâna aceasta un proiect care foloseşte algoritmi sofisticaţi de învăţare pentru a analiza fotografii cu mâncare, cu scopul de a estima câte calorii sunt în farfurie. Se numeşte Im2Calories, şi desigur, sistemul nu este încă perfect, dar poate stabili numărul de calorii în raport cu cantitatea din fiecare fel de mâncare, fără a fi nevoie de o imagine cu rezoluţie mare. Orice poză de pe Instagram îşi face treaba, notează PopSci.

Prin acest sistem, Murphy intenţionează să simplifice procesul de păstrare a evidenţei mâncării consumate, identificând mâncarea fără a fi nevoie să o introducă în aplicaţie. De asemenea, în eventualitatea în care nu nimereşte precis felul de mâncare, poţi corecta manual. Murphy, totuşi, e optimist, şi crede că dacă va funcţiona în 30% din cazuri, oamenii vor începe să îl folosească cu încredere. Asta înseamnă că vor fi colectate date suficiente pentru ca aplicaţia să fie îmbunătăţită în timp.
 

Citeşte toate detaliile pe playtech.ro. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite