Parisul va testa taxiurile zburătoare în timpul Jocurilor Olimpice de anul acesta: „este pregătit să transporte pasageri”

0
Publicat:

Taxiurile zburătoare vor fi testate deasupra Parisului în timpul Jocurilor Olimpice din 2024, a anunțat ministrul francez al Transporturilor, Patrice Vergriete. Noile vehicule nu vor disponibile pentru publicul larg.

Volocopter - taxi aerian. FOTO Facebook
Volocopter - taxi aerian. FOTO Facebook

"Vom experimenta această premieră mondială în timpul Jocurilor Olimpice. Este un progres tehnologic care ar putea fi de folos", a spus Vergriete, potrivit ziarului Le Parisien, citat de Newsweek.

Taxiul aerian VoloCity de la Volocopter a trecut prin peste 2.000 de teste, dar aceasta va fi prima dată când va fi folosit în public.

Potrivit companiei, „taxiul aerian VoloCity este pregătit să transporte pasageri între noduri cheie din transport, cum ar fi gările și aeroporturile. Acest lucru va permite transportul fără opriri și mai rapid”.

Taxiul are doar două locuri și funcționează cu ajutorul unui motor electric și ar putea fi utilizat, în viitor, în principal ca ambulanță și pentru alte servicii de urgență.

Scopul principal al testării în timpul jocurilor este de a evalua costurile operaționale și nivelurile de zgomot.

Volocopter - taxi aerian. FOTO Facebook
Volocopter - taxi aerian. FOTO Facebook

Pentru a transporta pasageri în mod comercial, VoloCity trebuie să obțină certificare de la Agenția UE pentru Siguranța Aviației (EASA). Volocopter își propune să primească certificarea până în toamna acestui an.

La începutul acestui an, compania a fost aproape de faliment, după ce a investit aproximativ 650 de milioane de dolari în dezvoltare.

Acum, după ce a realizat primele modele, compania se confruntă cu o opoziție în Franța. Sunt voci care spun că taxiul nu este chiar atât de nepoluant, iar autoritatea franceză de mediu a măsurat nivelul de zgomot al unui taxi aerian în zbor la 65 de decibeli și a concluzionat că nu a fost atât de silențios pe cât promiteau reprezentanții firmei.

O organizație de mediu, French Nature Environment, a lansat o petiție pentru interzicerea vehiculelor și are peste 15.500 de semnături.

Potrivit Politico, conceptul de taxiuri aeriene de la Paris în timpul Jocurilor Olimpice a apărut de la președintele francez Emmanuel Macron, cu scopul de a prezenta inovația în Franța.

Dirk Hoke, CEO al Volocopter, consideră că taxiurile aeriene vor face concurență serioasă transportul tradițional la sol până la sfârșitul deceniului.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite