Omul care l-a îndepărtat pe Steve Jobs de la Apple vrea să vândă telefoane în India

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoria Apple s-a schimbat prima dată în mai 1985, când John Sculley, atunci directorul Apple, l-a îndepărtat pe Steve Jobs de la conducerea diviziei Macintosh. Acum, Sculley se implică din nou în lumea tehnologiei, nu la Apple, ci în India, şi nu în computere, ci în telefonia mobilă.

John Sculley vrea să lanseze o marcă de telefoane în India. Şeful companiei pornite de către Sculley este Ajay Sharma, fost şef şi la HTC India. În acest moment, după cum informează BGR, cei doi vor să lanseze o serie de smartphone-uri, dar şi telefoane feature. Fondurile iniţiale pentru această companie vor veni de la Inflexionpoint, o companie din Singapore.

Nu este întâmplătoarea finanţarea venită din Singapore, Sculley este unul dintre partenerii fondatori. Iar Sharma s-a ocupat deja de formarea unei echipe, recrutând foşti colegi de la Micromax şi HTC. Preţul telefoanelor pe care le vor produce Sculley şi Sharma vor fi între 80 şi 160 de dolari, deşi nu va fi chiar uşor să se afirme această companie pe o piaţă destul de populată cu modele ieftine şi medii, chiar dacă potenţialul este mare.

Potrivit cifrelor IDC, livrările de telefoane în India au crescut de trei ori între 2012 şi 2013, de la 16,2 milioane de unităţi la 44 de milioane de unităţi. Creşterea este aşteptată să continue şi în 2014, după ce anul trecut, la nivel mondial, au fost livrate circa un miliard de smartphone-uri. Mai rămâne pentru compania lui Sculley să se diferenţieze de mărcile locale sau cel puţin să găsească o regiune în care să debuteze cu succes.

Află mai multe: 

iPhone 6 cu ecran de safir e doar un vis frumos. Planul Apple e demontat de compania celor mai rezistente ecrane

VIDEO Samsung nu renunţă şi ironizează iPad într-o nouă reclamă

Pentru pregătirea noilor modele de iPhone, Apple recrutează ingineri HTC

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite