MWC 2023: Motorola a prezentat Defy satellite link cu mesagerie prin satelit și conexiune Bluetooth

0
Publicat:

Bullitt Group în colaborare cu Motorola Mobility au prezentat la MWC 2023 un nou dispozitiv din gama motorola Defy rugged, care încorporează serviciul unic de mesagerie mobilă prin satelit. 

Motorola defy satellite link cu smartphone-ul Motorola defy.
Motorola defy satellite link cu smartphone-ul Motorola defy.

Motorola Defy satellite link este un dispozitiv Bluetooth care oferă conectivitate prin satelit la orice smartphone iOS sau Android, fiind conceput pentru a soluționa problemele generate de acoperirea celulară din zonele fără semnal.

Motorola Defy satellite link este un accesoriu Bluetooth compact și ușor, cu un inel de fixare practic, care permite oricărui dispozitiv Android sau iOS (iOS 14 sau o versiune ulterioară, Android 10 sau o versiune ulterioară) să se conecteze la aplicația Bullitt Satellite Messenger și să utilizeze funcțiile acesteia, inclusiv mesageria bidirecțională reală prin satelit, precum și partajarea locației și asistență SOS.

image

Dispozitivul a trecut testele Mil-Spec 810H și este rezistent la apă și praf cu un rating IP68. Dispune de o baterie de 600 mAh, oferind o autonomie suficientă pentru mai multe zile de utilizare. Designul include un buton fizic de SOS și de localizare "Check In", ceea ce permite să ofere anumite funcții chiar și atunci când este separat de smartphone-ul împerecheat.

Bullitt Satellite Messenger este primul serviciu NTN prin satelit bazat pe standarde 3GPP. Noua gamă motorola Defy va folosi serviciul pentru a accesa sateliții geostaționari existenți, oferind o acoperire accesibilă și continuă la nivel internațional asupra infrastructurii existente. Cu această nouă tehnologie, clienții pot trimite mesaje prin satelit, atât timp cât au o vedere clară a cerului.

image

Dispozitivul satelit Motorola Defy se va conecta prin Bluetooth la orice smartphone. Dispozitivul se conectează apoi direct la sateliții geostaționari aflați la 22.300 de mile deasupra pământului și va permite trimiterea mesajelor text prin aplicația Bullitt Satellite Messenger, atunci când datele mobile și Wi-Fi nu sunt disponibile.

Destinatarii care nu utilizează aplicația Bullitt Satellite Messenger vor primi un mesaj ca simplu SMS pe telefonul lor, fiind invitați să descarce aplicația asociată pentru Android sau iOS pentru a răspunde.

image

Costul mesajelor trimise sau primite prin satelit va fi dedus din planul de abonament al abonatului la mesagerie prin satelit, fara costuri pentru destinatar. Nu există niciun cost pentru niciuna dintre părți atunci când se trimit sau se primesc mesaje prin intermediul unei conexiuni la internet.

SOS Assist - cu acces 24/7 la centrele de răspuns în caz de urgență furnizate de FocusPoint International - este inclus în toate planurile care încep de la 4,99 dolari/lună, fiind disponibile și alte planuricu utilizarea mai intensă.

Preț și disponibilitate

motorola defy satellite link va fi disponibil începând cu luna aprilie 2023 la retailerii internaționali.  Prețul dispozitivului este de 119 euro. Un pachet care include un abonament de un an la planul de servicii Essentials Messaging (până la 30 de mesaje bidirecționale pe lună și SOS Assist) va începe de la 169 euro.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite