Motorul de căutare pe internet Google a lansat "Universal Search"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai utilizat motor de căutare din lume a lansat o nouă versiune a platformei sale, ce permite integrarea pe aceeaşi pagină a rezultatelor unei căutări în domeniile text, fotografii, video

Cel mai utilizat motor de căutare din lume a lansat o nouă versiune a platformei sale, ce permite integrarea pe aceeaşi pagină a rezultatelor unei căutări în domeniile text, fotografii, video sau hărţi. Denumită "Universal Search", noua versiune poate fi accesată prin intermediul site-ului Google.

Compania a avut nevoie de doi ani pentru a unifica pe o singură pagină sursele care răspundeau căutărilor pe categorii distincte, precum serviciile de ştiri sau de căutare de fotografii, a explicat Google cu ocazia unei conferinţe de presă ţinute la sediul din California.

"Într-o anumită măsură, această nouă versiune reprezintă o dublă recompensă pentru noi", a declarat unul dintre cei doi cofondatori ai Google, Serghei Brin.

În plus, această nouă versiune a motorului de căutare oferă "o vizibilitate mai mare pentru anumite servicii Google, precum biblioteca virtuală sau căutarea de fişiere video", servicii care până în acest moment "nu au fost foarte utilizate", a afirmat Brin.

"Cu siguranţă ne simţim lideri ai căutărilor pe internet", a continuat Brin, declarându-se foarte încântat de progresele realizate de la lansarea Google, în 1998. Chiar dacă la început Google a fost un simplu motor de căutare, în timp a construit o serie de instrumente mai specifice de căutare (fotografii, cumpărături), lansând şi servicii gratuite (de cartografie, bibliotecă online, gestionare de fotografii).

Google a intrat recent şi pe terenul unor grupuri care iniţial nu reprezentau concurenţi direcţi, precum Microsoft, impunându-şi în timp modelul său economic extrem de profitabil, cel al publicităţii online.

Cu siguranţă ne simţim lideri ai căutărilor pe internet
Serghei Brin
cofondator Google

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite