Motorola a împlinit 95 de ani. Momente cheie din istoria companiei

0
Publicat:

Pe 25 septembrie 2023 Motorola a sărbătorit 95 de ani de la fondare. De la primele comunicații Pământ-Lună și până la nașterea unui fashion icon, odată cu noua familie razr, Motorola reflectă asupra momentelor cheie din trecutul său, dar și asupra prezentului.

image

Motorola este o companie americană de telecomunicații și electronice, care are o istorie bogată și influentă în industria tehnologică. Iată o scurtă trecere în revistă a istoriei companiei :  

Fondarea: Motorola a fost fondată în 1928 în Chicago, Illinois, Statele Unite ale Americii, sub numele de Galvin Manufacturing Corporation. Compania a fost înființată de frații Paul și Joseph Galvin, inițial ca producător de acumulatori pentru radiourile auto.

Primul Radio Auto: În 1930, Motorola a lansat primul radio auto, numit "Motorola." A fost un produs inovator care a ajutat la popularizarea radiourilor în automobile.

Deschiderea pieței militare: În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Motorola a devenit un furnizor important pentru echipamentele militare, inclusiv pentru Walkie-Talkie-uri.

Aselenizarea Apollo 11:  Poate că cel mai notabil moment a fost aselenizarea Apollo 11 în 1969. Navetae a utilizat tehnologia echipamentelor radio Motorola pentru a asigura primele comunicații Pământ-Lună. Tehnologia Motorola i-a permis lui Neil Armstrong să împărtășească lumii celebrele sale cuvinte: „Un pas mic pentru om, un salt uriaș pentru omenire".

Primul telefon mobil și primul apel: Pe 3 aprilie 1973, Motorola a prezentat primul telefon mobil, Motorola DynaTAC 8000X. A fost cunoscut sub numele de "Telefonul de bronz" și a fost primul dispozitiv mobil care a devenit disponibil pentru publicul larg. la aceeași dată Martin Cooper, fost vicepreședinte și director al departamentului de cercetare și dezvoltare al Motorola, a efectuat primul apel cu telefonul mobil pe 6th Avenue, New York. 

Avans în tehnologia celulară: Motorola a continuat să dezvolte tehnologia celulară și a lansat modele de telefoane mobile populare precum Motorola Razr, care a fost un fenomen la începutul anilor 2000.

Divizarea companiei: În 2011, Motorola s-a divizat în două companii separate: Motorola Mobility și Motorola Solutions. Motorola Mobility s-a concentrat pe produsele de consum, în timp ce Motorola Solutions s-a specializat în soluții de comunicații și echipamente pentru afaceri și guvern.

Fuziunea cu Google și vânzarea către Lenovo: În 2012, Google a achiziționat Motorola Mobility, dar a vândut mai târziu compania către Lenovo în 2014. Motorola a continuat să producă smartphone-uri sub brandul Motorola.

Revenirea pe piața smartphone-urilor: Sub conducerea Lenovo, Motorola a revenit pe piața smartphone-urilor și a lansat produse populare precum seria Moto G, Moto E, edge și relansat razr.

Influența asupra culturii

La începutul anilor 2000 s-a născut razr V3, care a redefinit designul unui telefon mobil. Culorile sale strălucitoare, designul cu clapetă și aspectul subțire transformă modelul razr V3 într-un simbol al modei.

În 2019, Motorola a conștientizat dorința consumatorilor de a avea conexiuni mai consistente și viteze de descărcare mai mari. Aceste informații au dus la apariția modelului moto z3, care a devenit primul smartphone comercial disponibil în lume care se conectează la 5G. 

Transformarea tehnologiei

Anul acesta, Motorola onorează 10 ani de moto g, franciză construită pe democratizarea tehnologiilor premium, inclusiv cele mai rapide procesoare, display-uri avansate, design deosebit, încărcare turbo, tehnologie 5G și multe altele. 

Motorola a continuat această tendință și în familia edge. În ultimul an, a anunțat unele dintre cele mai subțiri smartphone-uri de până acum, un senzor pentru camera principală de 200 MP, o premieră în industrie, un parteneriat exclusiv la nivel mondial cu PANTONE și a introdus în gamă finisaje noi și unice pentru dispozitive, cum ar fi pielea vegană. 

Motorola a lansat și următoarea generație de razr. Motorola razr 40 ultra dispune de cel mai mare ecran extern disponibil pe un smartphone pliabil. Balamaua dinamică a dispozitivului poate fi poziționată în mai multe unghiuri pentru crearea de conținut, iar designul său compact se potrivește atât în buzunare, cât și în poșetă.

Motorola a făcut categoria de telefoane pliabile accesibilă la scară largă prin intermediul lui Motorola razr 40.  Un studiu arată că aproape 40% dintre consumatori ar lua în considerare un dispozitiv pliabil pentru următorul lor device, iar 20% dintre noii cumpărători de razr fac trecerea de la alte mărci de smartphone-uri premium de top.

Motorola a înregistrat o creștere pe toate piețele din întreaga lume, în special în cadrul gamei de produse premium și B2B, inclusiv servicii, soluții și dispozitive unice în ediție business, cum ar fi Lenovo ThinkPhone by Motorola.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite