Moldovenii le arată românilor cum se câştigă biletul către Raiul tehnologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munca la un startup nu-i deloc uşoară. FOTO Getty Images
Munca la un startup nu-i deloc uşoară. FOTO Getty Images

La începutul lunii scriam despre o competiţie care putea duce în Silicon Valley un startup din România. Câştigătorul e oficial acum şi vine din... Republica Moldova.

Concursul Startup Avalanche, parte din programul evenimentului Techsylvania, care s-a desfăşurat între 21 şi 24 mai la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, a desemnat startup-ul Planable drept câştigăţor. În cele şase minute alocate prezentării ideii de afacere, orice startup românesc sau internaţional putea câştiga un bilet spre centrul celor mai populare tehnologii şi platforme software din prezent. 

Astfel, cel mai bun startup propune o aplicaţie pentru specialişti social media. Ideea le-a venit unor tineri din Republica Moldova şi soluţia Planable a fost dezvoltată la Cluj, la Spherik Accelerator, care creează un mediu de lucru pentru specialiştii social media din agenţii, unde lucrează direct cu brandurile mari. Acest incubator este program internaţional de antreprenoriat demarat la Cluj în urmă cu un an. Proiectul Planable a reuşit să se impună într-o competiţie în care s-au înscris peste 100 de proiecte din 15 ţări, iar concursul a fost jurizat de investitori de top la nivel mondial, precum Tim Draper, alături de cei mai importanţi investitori din regiune, precum Marius Ghenea.  

Cât despre Planable, arată ca o schiţă a Facebook, dar funcţionează ca o aplicaţie de colaborare între branduri şi agenţii. Practic, poţi să dai o mesaj de Facebook la aprobat într-un mediu vizual, scrie Start-up.ro.

Premiul cel mare va fi o excursie în Silicon Valley pentru echipa câştigătoare, timp de nouă zile. Aceasta nu va fi doar una turistică, ci include întâlniri cu investitori, acceleratoare, angel investors, fonduri de venture capital şi alţi fondatori de startup-uri din zonă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite