Articol publicitar

Microsoft Ignite 2023, un catalizator al inovației și un ghid al transformării digitale continue

0
0
Publicat:

Pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului 2023, este clar că inteligența artificială (AI) transformă modul în care lucrăm. De la automatizarea sarcinilor repetitive la îmbunătățirea eficienței și a productivității, AI are potențialul de a revoluționa modul în care ne desfășurăm activitatea profesională.

CEO Satya Nadella vorbește la Microsoft Ignite 2023.
CEO Satya Nadella vorbește la Microsoft Ignite 2023.

În acest context dinamic, Microsoft Ignite 2023 a reunit gânditori, lideri și pionieri din întreaga lume pentru a explora noi frontiere ale tehnologiei. Evenimentul este o manifestare a progreselor realizate pentru a ajuta clienții, partenerii și dezvoltatorii să atingă valoarea plenară a tehnologiei Microsoft și să redefinească modul în care este realizată munca.

Sfârșitul anului 2023 aduce semnale puternice privind potențialul AI-ului de a transforma munca. Un exemplu în acest sens este Microsoft Work Trend Index. Cu opt luni în urmă, am introdus Copilot pentru Microsoft 365 pentru a ”reduce datoria digitală” și a crește productivitatea, permițând oamenilor să se concentreze pe munca care este cu adevărat umană. Ce vrea să știe fiecare acum este dacă va schimba Copilot cu adevărat munca și în ce fel?

Cercetările Microsoft, folosind o combinație de sondaje și experimente, demonstrează că maximizarea productivității este reală:

  • 70% dintre utilizatorii Copilot au spus că sunt mai productivi, iar 68% au spus că a îmbunătățit calitatea muncii lor;
  • 68% spun că i-a ajutat la pornirea procesului creativ;
  • în general, utilizatorii au fost cu 29% mai rapizi la anumite sarcini (căutare, scriere și rezumare);
  • utilizatorii au recuperat o întâlnire ratată de aproape 4 ori mai repede;
  • 64% dintre utilizatori au spus despre Copilot, că îi ajută să petreacă mai puțin timp procesând emailuri;
  • 87% dintre utilizatori au spus că Microsoft Copilot facilitează începerea unui prim proiect;
  • 75% dintre utilizatori au spus că Microsoft Copilot "mă ajută să economisesc timp găsind ceea ce am nevoie în fișierele mele";
  • 77% dintre utilizatori au spus că odată ce folosesc Copilot, nu vor să renunțe la el.

În cadrul evenimentului din noiembrie, Microsoft Ignite 2023, compania a făcut în jur de 100 de anunțuri care au abordat diverse aspecte ale unei strategii bazate pe AI, de la adoptare, la productivitate și până la securitate.

Iată câteva domenii cheie de impact

  1. Regândirea infrastructurii clod

Microsoft s-a poziționat în topul progresului cu inovații revoluționare, cum ar fi colaborările cu OpenAI și încorporarea funcționalităților ChatGPT în uneltele utilizate pentru căutare, colaborare, muncă și educație. În timp ce ne îndreptăm cu viteză spre AI, Microsoft reexaminează infrastructura cloud pentru a garanta optimizarea la fiecare nivel hardware și software.

La Ignite, au fost anunțate inovații în întreaga flotă de centre de date, inclusiv cele mai recente cipuri optimizate pentru AI de la partenerii din industrie și două noi cipuri proiectate de Microsoft. Acestea sunt:

  • Microsoft Azure Maia, un cip accelerat de AI proiectat pentru antrenarea și inferența bazată pe cloud pentru sarcini AI, cum ar fi modelele OpenAI, Bing, GitHub Copilot și ChatGPT.
  • Microsoft Azure Cobalt, un cip nativ pentru cloud bazat pe arhitectura Arm, optimizat pentru performanță, eficiență energetică și rentabilitate pentru sarcini de lucru generale.
  • Disponibilitatea generală a Azure Boost, un sistem care face stocarea și networking-ul mai rapid, mutând aceste procese de pe serverele gazdă pe hardware și software specializat.

2. Extinderea experienței Copilot

În ultimul an, compania a continuat să rafineze viziunea pentru Microsoft Copilot, un set de instrumente care ajută oamenii să realizeze mai mult folosind AI. Pentru a depăși productivitatea individuală, ofertele Microsoft Copilot se extind în soluții care transformă productivitatea și procesele de afaceri pentru fiecare rol și funcție - de la angajații de birou și cei din prima linie, la dezvoltatori și profesioniști IT.

3. Microsoft Copilot pentru Microsoft 365

În acest moment, Copilot pentru Microsoft 365 este disponibil pentru întreprinderi. Companii mari precum Visa, BP, Honda și Pfizer și partenerii precum Accenture, EY, KPMG, Kyndryl și PwC utilizează deja Copilot. Microsoft continuă să aducă plus valoare, bazată pe învățămintele din Programul nostru de Acces Timpuriu și alte canale de cercetare. Noul tablou de bord Microsoft Copilot arată clienților cum impactează Copilot organizația lor - cu o înțelegere complexă, asemănătoare celei găsite în Work Trend Index. 

Sunt implementate noi capacități de personalizare care ajută Copilot să ofere răspunsuri adaptate preferințelor și rolului unic al fiecărui client. Pentru a încuraja colaborarea, noile funcții pentru Copilot în Outlook te ajută să te pregătești pentru întâlniri, iar în timpul acestora, experiențele noi de whiteboarding și luare de notițe pentru Copilot în Microsoft Teams țin toată lumea pe aceeași lungime de undă. Și clienții care au nevoie de asta pot folosi acum Copilot în timpul unei întâlniri fără retenția transcrierii. Atunci când introduci Copilot în fluxul de lucru, acesta depășește rolul de asistent personal și ajută întrega echipă. Poți urmări blogul Microsoft 365 pentru a descoperi actualizările întregii suite, inclusiv PowerPoint, Excel, Microsoft Viva și altele.

4. Microsoft Copilot Studio

Transformarea AI începe prin accesarea datelor și fluxurilor de lucru unice ale unei organizații. Microsoft Copilot Studio este un instrument low-code proiectat pentru a personaliza Microsoft Copilot pentru Microsoft 365 prin integrarea datelor critice pentru afaceri și pentru a construi copiloți personalizați pentru utilizare internă sau externă. Copilot Studio funcționează cu conectori, plugin-uri și chatboți tip GPT, permițând echipelor IT să direcționeze Copilotul către cele mai bune surse de date pentru interogări specifice.

5. Microsoft Copilot pentru Serviciu

Cel mai nou copilot oferă suport bazat pe roluri ajutând afacerile să accelereze transformarea AI a serviciului pentru clienți. Copilot pentru Serviciu include Microsoft Copilot pentru Microsoft 365 și ajută la extinderea centrelor de contact existente cu AI generativ. În interacțiunile cu clienții, agenții pot adresa întrebări Copilotului pentru Serviciu în limbaj natural și pot primi informații relevante pe baza surselor de date ducând la rezolvări mai rapide și mai inteligente.

6. Extinderea conexiunii dintre date și AI

AI este la fel de bună precum datele care o alimentează. De aceea, Microsoft se angajează să creeze o experiență integrată și simplificată pentru a conecta datele la instrumentele noastre AI.

Parte a acestei soluții este Microsoft Fabric. Disponibil acum, Microsoft Fabric redefinește modul în care echipele lucrează cu datele, aducând pe toată lumea pe o platformă unică, alimentată de AI, care unifică toate acele baze de date pe o fundație de nivel enterprise.

Copilot în Microsoft Fabric se integrează, de asemenea, cu Microsoft Office și Teams pentru a promova o cultură a datelor pentru a scala puterea de creare a valorii datelor în întreaga organizație. Microsoft a făcut mai mult de 100 de actualizări de funcționalități de la Build și și-a extins ecosistemul cu parteneri de vârf din industrie, având peste 25.000 de clienți, printre care Milliman, Zeiss, London Stock Exchange și EY, care îl folosesc în prezent.

7. Dezvoltarea unei valori mai mari pentru dezvoltatori cu Azure AI

Compania continuă să extindă opțiunile și flexibilitatea în modelele AI generative pentru a oferi dezvoltatorilor cea mai cuprinzătoare selecție. Cu Model-as-a-Service, o nouă caracteristică în catalogul de modele anunțat la Microsoft Build, dezvoltatorii profesioniști vor putea integra cu ușurință cele mai recente modele AI, cum ar fi Llama 2 de la Meta și viitoarele modele premium de la Mistral și Jais de la G42, ca puncte finale API în aplicațiile lor. De asemenea, aceștia pot personaliza aceste modele cu datele lor fără a-și face griji cu privire la configurarea și gestionarea infrastructurii GPU, ajutând la eliminarea complexității.

Scott Guthrie vicepreședinte executiv pe Cloud + AI Group la Microsoft Ignite 2023. FOTO Dan DeLong
Scott Guthrie vicepreședinte executiv pe Cloud + AI Group la Microsoft Ignite 2023. FOTO Dan DeLong

8. Cu previzualizarea Azure AI Studio, există acum o platformă unificată și de încredere pentru a ajuta organizațiile să exploreze, să construiască, să testeze și să implementeze aplicații AI - toate într-un singur loc. Cu Azure AI Studio, poți construi propriii tăi copiloți, să îi antrenezi sau să așezi alte modele fundamentale și deschise cu datele pe care le aduci.

Și Căutarea Vectorială, o caracteristică a Căutării Azure AI, este acum disponibilă în mod general, astfel încât organizațiile să poată genera experiențe extrem de precise pentru fiecare utilizator în aplicațiile lor AI generative.

9. Modelul GPT-3.5 Turbo și mai mult

Versiunea nouă, GPT-3.5 Turbo, dispune de o capacitate extinsă a textului introdus pentru o cererere, acceptând acum prompturi de până la 16.000 de caractere în lungime, iar GPT-4 Turbo este în previzualizare publică în Serviciul Azure OpenAI de la sfârșitul lunii noiembrie 2023. GPT-4 Turbo va permite clienților să extindă lungimea promptului și să aducă chiar mai mult control și eficiență aplicațiilor lor AI generative.

GPT-4 Turbo cu Vision vine în curând în previzualizare și DALL·E 3 este acum disponibil în previzualizare publică în Serviciul Azure OpenAI, ajutând la alimentarea următoarei generații de soluții enterprise împreună cu GPT-4, astfel încât organizațiile să poată aborda funcționalități avansate cu imagini. Și atunci când este folosit cu serviciul Azure AI Vision, GPT-4 Turbo cu Vision înțelege chiar și video-urile pentru a genera texte, stimulând creativitatea umană.

10. Facilitarea implementării responsabile a AI

Microsoft este un lider în implementarea sigură și responsabilă a inteligenței artificiale în industrie. Compania a stabilit un standard avansat pentru a apăra și a acoperi clienții comerciali de procese pentru încălcarea drepturilor de autor - angajamentul Copilot pentru Drepturi de Autor (CCC).

Microsoft își extinde astfel angajamentul prin anunțarea extinderii CCC pentru clienții care folosesc Azure OpenAI Service. Noul beneficiu va fi denumit Angajamentul pentru Drepturi de Autor al Clientului. În cadrul acestei extinderi, Microsoft a publicat o documentație nouă pentru a ajuta clienții Azure OpenAI Service să implementeze măsuri tehnice pentru a reduce riscul conținutului care încalcă drepturile de autor. Clienții vor trebui să respecte această documentație pentru a beneficia de acest beneficiu.

11. Azure AI Content Safety

Acest serviciu este acum disponibil în mod general și ajută organizațiile să detecteze și să reducă conținutul dăunător și să creeze experiențe online mai bune. Clienții pot folosi Azure AI Content Safety ca sistem de siguranță integrat în Azure OpenAI Service, pentru modelele open-source ca parte a ingenieriei lor de prompt în Învățarea Automată Azure sau ca serviciu API independent.

11. Noi experiențe în Windows

Prin investiții continue și eforturi constante, Microsoft urmărește să dezvolte Windows pentru a ajuta oamenii să se adapteze trecerii către o platformă orientată către inteligența artificială, împuternicindu-i în acest proces de tranziție. Compania anunță că introduce noi experiențe în Windows 11 și Windows 365 pentru IT și angajați care deblochează noi modalități de lucru și fac AI-ul mai accesibil pe orice dispozitiv.

Pentru a-și continua misiunea de a face din Windows un spațiu prielnic pentru dezvoltatori și cel mai bun loc pentru dezvoltarea AI-ului, Microsoft a anunțat o serie de instrumente noi AI și de productivitate pentru dezvoltatori, inclusiv Windows AI Studio.

CEO Satya Nadella și președintele, CEO și fondatorul NVIDIA, Jensen Huang, la Microsoft Ignite 2023.
CEO Satya Nadella și președintele, CEO și fondatorul NVIDIA, Jensen Huang, la Microsoft Ignite 2023.

12. Prezentarea serviciului NVIDIA AI foundry

Cu scopul de a ajuta întreprinderile și startup-urile să accelereze dezvoltarea, reglarea și implementarea propriilor modele AI personalizate pe Microsoft Azure, NVIDIA va anunța serviciul său AI foundry care rulează pe Azure. Acest serviciu adună trei elemente - o colecție de modele AI Foundation NVIDIA, framework-ul și instrumentele NVIDIA NeMo și serviciile și supercalculatoarele AI NVIDIA DGX Cloud - care oferă întreprinderilor o soluție completă pentru crearea modelelor AI generative personalizate. Afacerile pot apoi implementa aceste modele cu software-ul AI Enterprise NVIDIA pe Azure pentru a alimenta aplicațiile AI generative, inclusiv căutare inteligentă, rezumat și generare de conținut.

13. Lansarea unor noi tehnologii în cadrul suitelor de securitate ale companiei

  • Unind Microsoft Sentinel și Microsoft Defender XDR, compania a creat prima platformă unificată pentru operațiuni de securitate, oferind experiențe integrate ale Copilot Security. Această platformă puternică și simplificată se concentrează pe protejarea împotriva amenințărilor la viteze superioare, simplificând medul de lucru al specialiștilor în securitate.
  • Extinderea securității prin integrarea Copilot Security în Intune, Purview și Entra pentru a ajuta administratorii IT, echipele de conformitate și identitate să simplifice scenarii complexe. În Entra, administratorii de identitate pot rezolva rapid problemele de acces. În Purview, alertele de securitate a datelor oferă context bogat pentru a ajuta la rezolvarea problemelor mai rapid. În Intune, administratorii IT pot folosi analiza "ce s-ar întâmpla dacă" pentru a menține afacerea în funcțiune, în timp ce îmbunătățesc guvernarea și conformitatea.

Microsoft Ignite 2023 a deschis drumul unei noi ere în tehnologie, unde inteligența artificială devine o parte indispensabilă a activităților noastre zilnice. Cu anunțurile inovatoare și avansurile spectaculoase, ne pregătim să abordăm provocările viitorului cu mai multă încredere și să facem din fiecare aspect al activităților noastre cotidiene o experiență îmbunătățită, eficientizată și adaptată pentru nevoile fiecărui utilizator.

AI este o tehnologie transformatoare care are potențialul de a revoluționa modul în care lucrăm. Microsoft este angajată să ajute clienții să profite la maximum de această tehnologie prin dezvoltarea și oferirea de inovații AI care pot îmbunătăți eficiența, productivitatea și experiența de lucru.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite