Microsoft Copilot disponibil printr-o actualizare și pe Windows 10. Cum îl instalezi

0
Publicat:

Utilizatorii de Windows 10 pot acum să activeze Copilot printr-un patch opțional, eliminând necesitatea de a folosi un cont Insider. Pentru a accesa actualizarea, utilizatorii trebuie să verifice manual Windows Update și să îl instaleze.

Microsoft Copilot pe PC. FOTO Shutterstock
Microsoft Copilot pe PC. FOTO Shutterstock

Copilot va fi inițial disponibil pentru un public restrâns și se va extinde treptat pe mai multe PC-uri de-a lungul timpului. De obicei, dacă voiai să activezi Copilot pe Windows 10, trebuia să descărci versiunea Insider și să faci câteva modificări pentru a o face să funcționeze. Dar procedura a fost semnificativ simplificată, pentru că Microsoft tocmai a lansat un patch opțional pentru Windows 10 care aduce Copilot pe sistemul vostru.

Ce este Microsoft Copilot

Microsoft Copilot este un asistent AI bazat pe un model de limbaj mare (LLM), ChatGPT,  dezvoltat de Open AI. Copilot a fost anunțat într-o conferință de presă ca Bing Chat pe 7 februarie 2023, ca extensie încorporată pentru Microsoft Edge. Această actualizare a fost lansată pentru prima dată ca o opțiune pe 28 februarie 2023.

Copilot este antrenat pe un set masiv de date text și cod și poate oferi sugestii de completare/ generare a textului, de completare/ generare de cod și răspunsuri la întrebări. De exemplu, dacă scrii un e-mail, Copilot îți poate sugera cuvinte sau fraze relevante pentru subiectul e-mailului. Sau, dacă scrii cod, Copilot îți poate sugera linii de cod sau funcții care îți pot fi utile.

Microsoft Copilot pe Windows 10

Așa cum a fost anunțat pe Microsoft Support (via Petri), utilizatorii de Windows 10 pot acum să experimenteze Copilot cu cea mai recentă actualizare opțională. Deoarece este opțională, utilizatorii vor trebui să verifice Windows Update manual și să caute o actualizarea KB5032278. Microsoft explică noua caracteristică Copilot după cum urmează:

Această actualizare adaugă butonul Copilot în Windows (în previzualizare) în partea dreaptă a barei de activități. Acest lucru se aplică numai dispozitivelor care rulează edițiile Home sau Pro. Când îl selectați, Copilot în Windows apare în partea dreaptă a ecranului. Nu se va suprapune peste conținutul afișat pe desktopși nu va bloca ferestrele aplicațiilor deschise.

Microsoft adaugă că Copilot va apărea pentru un "public restrâns" inițial și se va extinde încetul cu încetul pe mai multe PC-uri în lunile următoare. Acest lucru se datorează modului în care Microsoft gestionează actualizările Windows; compania preferă să o ofere unui mic grup de oameni la început pentru a se asigura că totul este corect. Odată ce Microsoft remediază toate problemele și confirmă că este gata pentru o implementare ulterioară, extinde încetul cu încetul actualizarea pentru mai mulți oameni.

Microsoft a confirmat recent că Copilot va rula în cele din urmă pe o versiune GPT-4 Turbo. 

Dacă nu te afli printre cei puțini norocoși care primesc direct acces la Copilot în Windows 10, îl poți descărca manual de aici, introducând numele actualizării (KB5032278) și descărcând versiunea care se potrivește cu arhitectura procesorului PC-ului.

Care sunt pașii:

 1. În dreapta sus dă click pe Download / Descarcă.

image

2. În fereastra care se deschide, dă click pe link-ul albastru.

image

3. Descarcă fișierul pe computer.

image

4. Execută fișierul, dublu click pe fișier.

image

Acum ar trebui să funcționeze.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite