Microsoft are o tehnologie inovatoare pentru telefonul tău: MoodScope îţi va „citi“ în palmă sau ochi starea de spirit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft studiază o tehnologie cu totul nouă care să-i permită unui telefon să-l „citească“ pe utilizator la fel ca un psiholog. Orice stare de spirit va putea fi detectată de dispozitiv şi, dacă vrei, toată lumea de pe Facebook va afla că eşti „tristuţ“ sau „happy“.

Microsoft, prin centrul său de cercetare din Asia, încearcă să facă telefoanele mai inteligente, să aibă câteva caracteristici de psiholog. Potrivit unei lucrări a Microsoft Research, tehnologia MoodScope pe care Microsoft o ia în calcul pentru a o introduce în dispozitivele sale mobile poate detecta stare de spirit a utilizatorilor, notează TechRadar.

MoodScope va combina telefonul cu Internetul pentru ca atunci când te simţi bine sau eşti trist să existe posibilitatea de a-ţi actualiza imediat starea pe Facebook, Twitter şi alte reţele sociale. Poate chiar pe Socl, reţeaua socială a Microsoft. Stările pe care astfel de dispozitive le-ar putea identifica sunt: încordare, fericire, supărare, calm, stres, plictis sau entuziasm.

Microsoft gândeşte această tehnologie pentru a îmbunătăţi interacţiunea umană. Astfel, dacă ştii ce stare are un interlocutor, vei şti cum să i te adresezi. „Oamenii vor putea comunica mai bine şi asemănător modului în care o fac în viaţa reală, când poţi interpreta mai uşor stările de spirit. Vom depăşi astfel o barieră din mediul virtual în ceea ce priveşte împărtăşirea stării de spirit“, se mai arată în studiu.

MoodScope se poate folosi atât de măsurarea pulsului pentru a vedea cum te simţi sau prin urmărirea chipului, a ochilor, prin camera frontală de pe telefoane. Cam în acelaşi fel în care Samsung urmăreşte ochii pentru a şti dacă vrei să derulezi într-o pagină web sau dacă ai adormit.

Până acum, compania are un dispozitiv care poate detecta stările de spirit cu o acurateţe de 66%. Eficienţa poate creşte pe măsură ce sistemul e tot mai folosit, pentru că va învăţa să detecte mai uşor stările. Plaja de aplicare este destul de mare. Serviciile de furnizare conţinut pot oferi aprecieri privind consumul de filme, muzică sau jocuri. MoodScope poate ajunge să-ţi recomande o dramă siropoasă doar pentru că pari a avea nevoie.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre Microsoft: 

VIDEO Microsoft Windows 8.1, versiune beta - Tot ce trebuie să ştii despre noutăţile prezentate de Microsoft la Build

Microsoft vede în viitor: ecrane cu braţe robotice, care se mişcă la atingere

Actualizarea de Windows Phone 8 pe Nokia va veni în august pe toate smartphone-urile din ultimul an

Microsoft îndreaptă unul dintre cele mai enervante lucruri la Windows 8

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite