Suport 365 este un nou produs de cloud pentru companiile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Matei , cloud director Microsoft România. FOTO Adevărul
Gabriela Matei , cloud director Microsoft România. FOTO Adevărul

Microsoft a anunţat astăzi, împreună cu partenerii Optimum Desk şi Class IT, Suport 365. Este un instrument destinat firmelor din România care, indiferent de mărime şi de nivelul de dezvoltare, pun accentul pe soluţii profesionale de comunicare, de protecţie a datelor interne şi pe productivitatea angajaţilor. Microsoft este una dintre cele mai dezvoltate companii cu activităţi de cloud storage şi cloud computing.

Ideea din spatele Suport 365 este simplă: activitatea companiei este în cloud, cu securizare şi acces la soluţiile oferite de suita Microsoft Office, dar şi cu reducerea costurilor reprezentate de întreţinerea unui centru de date în companie. După cum spuneam în cazul Windows Azure, clientul îşi ia cât spaţiu are nevoie şi câtă putere de procesare va folosi la un moment dat. Scalabilitatea este una dintre funcţiile pe care Microsoft le promovează drept importante, alături de o protecţie sporită a datelor.

„Soluţia lansată împreună cu Optimum Desk şi Class IT adresează într-un mod concret cerinţele de servicii IT ale firmelor mici şi mijlocii. Este o soluţie de productivitate, control, colaborare şi suport IT ce va permite acestor companii să facă un salt de competitivitate şi să elibereze energie către zonele productive ale business-ului“, a declarat Gabriela Matei, cloud director la Microsoft România.

În România, soluţia Suport 365 este disponibilă companiilor româneşti sub formă de abonament, pornind de la un cost lunar de 3,3 euro pentru Office 365, 0,9 euro pentru soluţiile Optimum Center (oferite de Optimum Desk), iar suportul livrat de Class IT începe de la 9,8 euro.

Optimum Center este un sistem complet care abordează din perspectiva umană optimizarea şi protejarea oricărui business prin intermediul unui set de soluţii de îmbunătăţire a productivităţii, a securităţii interne şi a costurilor de tipărie - Productivitee, Securitee, Printeeng. Class IT oferă companiilor şi angajaţilor acestora servicii IT axate pe îmbunătăţirea productivităţii, eliminarea riscurilor şi optimizarea costurilor IT. Compania Class IT a fost înfiinţată în anul 2001 şi în prezent peste 17.000 de angajaţi din peste 200 de companii se bazează pe suportul IT livrat de cei 100 de specialişti ai firmei.

microsoft suport 365 foto adevarul

La conferinţa de prezentare a Suport 365 s-a ridicat problema dacă este nevoie de actualizarea hardware-ului pentru a rula ceva din cloud. Poate răspunsul era evident, dar această dilemă pare să persiste. George Cozoş, de la Microsoft, a spus că atât timp cât e vorba de Office 365, deci suita pentru cloud, trebuie doar un browser compatibil, neţinând cont de hardware.

Lucrurile se schimbă când vine vorba de suita clasică, aceasta nu poate, spre exemplu, rula pe Windows XP. Avantajul acestor soluţii de cloud este că un centru de date propriu trebuie actualizat după câţiva ani, adică sunt costuri mai mari implicate, pe când în cazul unei soluţii de cloud computing problema actualizării nu se mai ridică. În plus, aceasta are avantajul scalabilităţii, foloseşti cât ai nevoie.

Soluţia Optimum Center este interesantă când vine vorba de productivitate. Această aplicaţie poate monitoriza pe ce site-uri stă angajatul, ce programe foloseşte sau câte perioade de inactivitate are la PC. Astfel, la finalul zilei compania vede cât de productiv a fost (sau n-a fost). Adrian Grigore, de la Optimum Desk, a spus că în România procentul ajunge la 40%.

Adică din 8 ore de muncă, un angajat al unei companii româneşti munceşte puţin peste 3 ore. Securitee, soluţia pentru securizare, presupune monitorizarea tuturor documentelor care „pleacă“ din calculator, fie pe USB, fie pe mail. Cât despre Printeeng, aici e vorba de verificarea numărului de pagini tipărite.

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Află mai multe despre cloud computing: 

Studiu: tehnologiile viitorului vor consuma 10% din energia electrică produsă la nivel global

Cloud Computing – Catalizatorul Pieţei de Job-uri în IT

Importanţa certificărilor IT în era outsourcing şi cloud computing

Abonaţii Orange primesc 10 GB de stocare gratuită în Cloud. Cei cu Windows Phone nu au acces

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite