Microsoft îndreaptă unul dintre cele mai enervante lucruri la Windows 8

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microsoft Windows 8 este pe piaţă de aproape un an, dar tot nu oferă suport complet pentru ecranele cu rezoluţii mari. Acest lucru se va schimba odată cu Windows 8.1, a spus Microsoft la Build.

Există deja câteva dispozitive cu ecrane impresionante, un exemplu fiind Ativ Q abia prezentate de Samsung săptămâna trecută la Londra. Samsung Ativ Q are un ecran de 13,3 inci la o rezoluţie de 3.200x1.800 pixeli şi Windows 8 nu este suficient pentru el. Microsoft va îndrepta lucrurile şi va oferi suport pentru aplicaţii pe astfel de ecrane, notează The Verge.

Microsoft va folosi metoda Apple, din vremea în care a trecut la ecrane Retina. Va redimensiona conţinutul cu 200%, până când dezvoltatorii de aplicaţii le vor face compatibile cu noile ecrane. Până acum, Windows nu putea redimensiona decât cu 150%. Este o cale de mijloc, dar care va asigura consistenţă până când aplicaţiile vor fi compatibile nativ.

Windows 8.1 este noua versiune pe care Microsoft o va lansa în toamnă, până atunci fiind sub formă de preview, iar redimensionare va fi disponibilă atât în ecranul clasic de Start, cât şi în interfaţa Modern UI introdusă în urmă cu un an. Directorul diviziei Windows Jensen Harris a spus că şi tastatura va fi redimensionată pentru a nu mai fi nicio problemă de adaptare. Totuşi, producătorul se va asigura de asta, nu utilizatorul.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre Windows şi produsele cu Windows:

FOTO VIDEO Samsung, cu un singur gadget, a făcut Windows 8 mult mai popular. Şi asta împreună cu Android

Dell XPS 11: un laptop Dell cu Window 8.1 Blue şi cu ecran impresionant

VIDEO Microsoft Windows 8.1, versiune beta - Tot ce trebuie să ştii despre noutăţile prezentate de Microsoft la Build

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite