Lenovo Smart Shoes sunt pantofii omului mereu conectat la internet şi atent la sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brian Krzanich, directorul executiv al Intel, a primit o pereche de pantofi Lenovo. FOTO Adevărul
Brian Krzanich, directorul executiv al Intel, a primit o pereche de pantofi Lenovo. FOTO Adevărul

De pantofi inteligenţi nu auzi abia acum, dar Lenovo este prima mare companie care să anunţe un aşa produs. Ce îi face inteligenţi? Internetul.

La evenimentul TechWorld din San Francisco, Lenovo a anunţat că va vinde şi pantofi. Nu concurează cu Adidas, Nike sau New Balance, ci va crea nişa „adidaşilor inteligenţi“. Oarecum evident, aceştia vor fi conectaţi la internet şi monitorizează mersul, alergatul, statul. 

Lenovo vine cu tehnologia şi compania italiană Vibram vine cu expertiza în crearea propriu-zisă a pantofilor inteligent denumiţi Lenovo Smart Shoes. Aceştia au o talpă printată 3D în interiorul căreia a fost integrat un procesor Intel Curie şi un pedometru. Tocmai prezenţa procesorului Intel a făcut ca Brian Krzanich, directorul executiv al companiei, să primească prima pereche chiar pe scena TechWorld. Revenind la pantofi, aceştia vor fi un fitness tracker pe care calci, nu pe care îl porţi la mână.

Poate cea mai interesantă funcţionalitate cu care chiar te poţi lăuda: LED-urile din talpa pantofilor se pot aprinde. Ai putea spune că e un kitsch sau că este interesant, depinde cum priveşti lucrurile. 

image

Odată cu aceşti pantofi inteligenţi, vei măsura numărul de paşi, viteza cu care te deplasezi, energia consumată, dar şi pulsul. Firesc, va exista o aplicaţie pe smartphone, ca să poţi monitoriza totul. Aceasta va analiza datele şi va oferi o serie de informaţii mai mult sau mai puţin importante. Cu siguranţă Lenovo îşi poate asigura o nişă cu aceşti pantofi, dar sunt doar pentru activităţi sportive. Până la rafturi pline cu „adidaşi“ bogaţi în senzori mai avem câţiva ani.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite