Lenovo Moto Z, primul telefon modular pe care nu regreţi că îl cumperi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenovo a anunţat o nouă linie de telefoane: Moto Z. Şi odată cu noile dispozitive a anunţat şi Moto Mods, module pentru aceste smartphone-uri.

Moto Z şi Z Force sunt primele telefoane pe care Lenovo să le lanseze sub legenda Motorola şi să încerce ceva nou cu ele. Sunt ambele modulare, dar nu la fel ca LG G5. Sunt modulare, dar utilizatorii vor decide dacă un aşa design e de viitor sau nu. Deocamdată, nu pare.

Moto Z are o grosime de doar 5,2mm şi este relevantă, deoarece Lenovo susţine că este cel mai subţire telefon premiu. Personal, nu apreciez telefoanele foarte subţiri, că apar compromisuri la alte capitole, dar este subţire. Îl iei ca atare sau treci la următorul, Moto Z Force având 7mm şi o baterie mai mare, de 3.500 mAh. Moto Z are una de 2.600 mAh, dar ambele sunt proiectate să se încarce foarte repede printr-un port USB-C. Au cititoare de amprentă pe faţă, dar atât – scannerul nu se dublează ca buton de Home.

Atât Moto Z, cât şi Moto Z Force au ecrane de 5,5 inci AMOLED la rezoluţie QHD, 4GB de memorie RAM, procesoare Qualcomm Snapdragon 820 şi 32 sau 64GB spaţiu de stocare. O diferenţă mai apare şi la camera foto’ Moto Z are senzor de 13MP, cu focalizare laser, pe când Z Force are 21MP.

Dacă judec doar modulele şi utilitatea lor, Lenovo a dat lovitura. Modulele sale pentru Moto Z se ataşează telefonului prin magenţi şi un conector cu 16 pini la baza dispozitivului. Niciun restart, nici configurare, pur şi simplu merge. Ai, deocamdată, proiector, difuzor, baterie externă şi câteva capace care să acopere spatele dispozitivului. Aplicarea este ca la LEGO şi modulele aduc un plus de utilitate. Dar şi ele vor costa, aici apare marea problemă.

Totul despre cele mai noi telefoane Moto Z

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite