Lenovo Phab 2 Pro transformă cea mai interesantă idee a Google într-un telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lenovo Phab 2 Pro este primul telefon comercial cu Project Tango de la Google.
Lenovo Phab 2 Pro este primul telefon comercial cu Project Tango de la Google.

În urmă cu doi ani, vedeam la Timişoara primele prototipuri cu Project Tango. Acum, am văzut în SUA primul telefon pe care îl vei putea cumpăra.

Telefonul nu are nimic special, ba chiar un procesor deloc impresionant, dar din septembrie va fi la vânzare cu un preţ de 500 de euro pentru un pachet bun de dotări tehnice. Astfel, Pro intră în gama Phab a Lenovo, una cu ecrane imense pentru pieţe în curs de dezvoltare. Phab 2 Pro este însă pentru dezvoltatori, pentru entuziaşti şi pentru utilizatorii pe care nu-i încurcă un ecran imens şi o inovaţie ca Tango.

Şi ecranul e imens! Este un LCD IPS de 6,4 inci la rezoluţie QHD. Lenovo susţine că a ales un ecran aşa mare, justificare pe care am auzit-o şi la IFA 2015, deoarece ne folosim telefoanel mai rar pentru convorbiri şi mai des pentru filme, chat, poze, jocuri video, iar pentru acestea nu strică un ecran mare. Implicit, telefonul e imens.

Designul e similar altora din seria Phab, cu un spate curbat, butoane capacitive, dar Phab 2 Pro primeşte în plus scanner de amprente, cameră de 16 megapixeli şi modul Tango: cameră capabilă să „citească” lăţimea, lungimea şi adâncimea unui spaţiu. Ceea ce omul face natural, gadgeturile trebuie învăţate şi Tango din Phab este acest concept în cea mai user friendly formă.

Phab 2 Pro mai are Android 6 Marshmallow, o baterie de 4.050 mAh, un procesor Qualcomm Snapdragon 652, 4GB de memorie RAM şi 64GB spaţiu de stocare.

Totul într-un preţ de 500 de euro, ceea ce fixează telefonul sub cele premium, dar cu specificaţii suficient de bune cât să fie o opţiune. Va fi însă disponibil abia din septembrie, iar viitorul acestui concept ţine de aplicaţii. Lenovo susţine că va avea unul dedicat pentru Tango cu circa 25 de produse la început şi poate 100 până la final de an.

Totul despre cel mai interesant telefon de la Lenovo

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite