Lenovo a prezentat în România portofoliul de gaming Legion 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eveniment Lenovo Legion - gama 2021.
Eveniment Lenovo Legion - gama 2021.

Lenovo a prezentat în România noul portofoliu de gaming Legion 2021, ce include laptopurile Legion 7, cu ecran de 16 inci, Legion 5 Pro şi Legion 5.

Acestea sunt completate de monitoarele Legion Y25-25 şi G27e-20, un Tower Legion T7, headset-urile H200 şi H600, tastatura Legion K500 şi mouse-ul M600.

Evenimentul de lansare a avut loc pe 28 septembrie, la Nexus Gamers Pub din Bucureşti. Prezentarea a fost susţinută de Lucian Condruz (Consumer Sales Lead Lenovo România) şi Monstru (Tudor Badica),  şi s-a concentrat pe laptopurile de gaming.

Noile laptopuri  sunt disponibile în variantele cu procesoare AMD Ryzen 5000 H sau Intel Comet Lake sau Intel Rocket Lake, cu plăci grafice NVIDIA GeForce RTX

Laptopurile Lenovo Legion au integrat sistemul de ventilaţie Legion Coldfront 3.0, pentru sesiuni de gaming de lungă durată. În plus, procesoarele AMD Ryzen, alături de plăcile grafice NVIDIA GeForce RTX seria 30 permit laptopurilor Legion 5, 5 Pro şi Legion 7 să ruleze cu 42% mai multe FPS, respectiv să ofere 16% mai multă performanţă comparativ cu alte laptopuri de gaming ce folosesc aceleaşi plăci grafice.

Modelele Legion 5 Pro şi Legion 7  vin cu primele ecrane QHD de 16 inci şi format 16:10, care acceptă NVIDIA G-sync şi AMD FreeSync. Laptopurile dispun de suport HDR 400 şi precizie de culoare 100% SRGB, cu o luminozitate maximă de peste 500 de niţi.

Sistemul de ventilaţie Lenovo Legion Coldfront 3.0 al laptopurilor de gaming permite un flux de aer crescut cu până la 18% comparativ cu sistemul anterior, pentru a gestiona mai bine căldura şi zgomotul generate de puterea de procesare.Pentru a elimina căldura mai bine, sistemul de radiator de cupru a fost extins cu până la 82 şi au fost adăugate orificii pe capacul inferior al laptopului şi sub tastatură.

Tastatura Lenovo Legion TrueStrike este o tastatură de gaming specializată, cu funcţie opţională de iluminare RGB, ce oferă viteze mai mari de input şi shortcut-uri pentru comutarea către funcţii anti-ghosting şi soft-landing.

Lucian Condruz (Consumer Sales Lead Lenovo România) prezentând laptopurile Lenovo Legion 2021.

Un software ce foloseşte AI, integrat în funcţia Legion Edge de la Lenovo Vantage, reduce sacadarea imaginilor şi creşte viteza ratei de împrospătare a imaginii, iar funcţia Lenovo Q-Control (accesibilă prin shortcut-ul de tastatură Fn + Q), activează Modul Inteligent, o nouă setare de auto-optimizare a performanţei din timpul gamingului. 

Cu Modul Inteligent pornit se activează şi software-ul AI, ce detectează diferitele jocuri în mod automat şi le verifică, dezactivând apoi anumite setări pentru a asigura cel mai ridicat FPS pentru acel joc.

Lenovo Legion AI Engine este combinaţia de hardware, software, firmware şi suport. Sistemul de ventilaţie funcţionează atât asupra procesorului, cât şi a plăcii grafice pentru a perite o mai bună ventilaţie a acestora. 

Toate capabilităţile AI inerente de pe Legion AI Engine declanşează acţiunile interne ale sistemului şi caracteristicile software necesare pentru a canaliza orice putere neutilizată de la CPU la GPU sau invers, în funcţie de locul în care este cea mai mare nevoie de ea.

Laptopurile au plăci Nvidia full TDP. Ce înseamnă full TDP?

TDP sau thermal design power, putere design termic în română, se referă la waţi termici şi este un indicator al consumului de energie. Arată capacitatea sistemul de răcire de care ai nevoie ca să ţii un CPU sau GPU suficient de rece pentru a funcţiona normal.

Laptopurile au devenit tot mai mici şi nu au întotdeauna capacitatea de a se răci corespunzător, mai ales în cazul celor de gaming. Prin urmare, în industrie a devenit o practică obişnuită să fie limitat TDP-ul. Asta înseamnă şi că puterea unui procesor sau a unei plăci video este limitată. Spre exemplu ai laptopuri cu plăci grafice NVidia 3070, dar ele nu functionează la putere maximă pentru că sistemul s-ar suprăîncălzi şi ar face thermal throteling (scăderea performanţei pentru răcire) sau ar lua foc.

Pe scurt, degeaba ai o placă video de top într-un laptop dacă ea funcţionează la jumătate din capacitate, pentru că producătorul n-a găsit o soluţia optimă pentru răcire.

Lenovo spune că plăcile grafice de pe noua serie de laptopuri Legion funcţionează la capacitate maximă, nu sunt limitate, asta înseamnă full TDP. 

Procesoarele grafice (GPU) folosite pe noile laptopuri Lenovo Legion sunt Nvidia RTX 3050 Ti, RTX 3060 şi RTX 3070.

Lenovo susţine că Legion 5 poate suporta full load (încărcare maximă a procesorului) fară throteling timp de 12 ore şi în cazul Legion 7, full load fară throteling timp de 16 ore.

Modelul Legion 5 este disponibil începând de la 3.999 lei la partenerii Lenovo din România, iar laptopul Lenovo Legion 5 Pro poate fi achiziţionat la preţul recomandat de 4.999 lei. Legion 7, pentru gamerii profesionişti, este disponibil începând de la 8.499 lei în magazinele partenere.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite