Lenovo a prezentat în Romania consola Legion Go și laptopul cu răcire lichidă, Legion 9i

0
Publicat:

Lenovo a prezentat în premieră în România două noi produse de gaming, Lenovo Legion Go, o consolă portabilă de gaming și Lenovo Legion 9i, primul laptop de gaming din lume cu sistem integrat de răcire cu lichid.

Consolă portabilă de gaming - Lenovo Legion Go.
Consolă portabilă de gaming - Lenovo Legion Go.

Lucian Condruz, Consumer Sales Leader Lenovo România, a spus despre consola Legion Go că vine în completarea ecosistemului Lenovo Legion, împrumutând aspecte esențiale din design-ul și tehnologiile consacrate ale PC-urilor de gaming ale companiei. Legion Go încorporează caracteristici distincte față de alte produse similare, inclusiv un ecran de 8,8 inch, memorie ultrarapidă și un sistem de răcire ce garantează performanțe de vârf pe termen lung, alături de un trackpad pentru navigare eficientă în Windows. Adițional, controalele sunt detașabile, oferind multiple moduri de utilizare.

Dispozitivul iese în evidență ca una dintre cele mai flexibile console de pe piață, capabilă să se conecteze atât la PC, cât și la televizor. În același timp, Lenovo a lansat și ochelarii AR, compatibili cu orice PC sau telefon, perfecționați pentru gaming alături de Legion Go și care pot fi utilizați, de la vizionarea filmelor până la lucrul mobil în tren sau avion.

Ochelari AR Lenovo Legion.
Ochelari AR Lenovo Legion.

Celălalt produs, Legion 9i, se poziționează în topul seriei Legion, fiind primul laptop din lume ce integrează răcire cu lichid, oferind o experiență compactă și ușoară comparativ cu modelul anterior, Legion Pro 7, fără să facă compromisuri în ceea ce privește performanța, depășind chiar alte laptopuri de gaming existente pe piață.  

Consola Lenovo Legion Go

Consola utilizează un procesor AMD Ryzen Z1 Extreme și grafică AMD RNDA oferind o performanță grafică comparabilă cu cea a consolelor de gaming, făcând ca jocurile să prindă viață pe ecranul de 8,8 inch QHD+ 16:10 Lenovo PureSight.

Ecranul oferă o luminozitate de până la 500 de niți și acoperă o gamă extinsă de culori, cuprinzând 97% din spectrul DCI-P3. De asemenea, este ajustabil pentru a se potrivi cu preferințele utilizatorilor, având disponibile multiple rezoluții, variind de la 1600p la 800p, și rate de reîmprospătare a ecranului de 144Hz și 60Hz. Ecranul tactil cu 10 puncte de contact oferă un control natural și intuitiv.

Legion Go dispune de până la 16GB de memorie RAM LPDDR5X (7500Mhz) și un SSD PCIe Gen4 de până la 1TB, oferind performanțe rapide și spațiu suficient pentru toate aventurile și jocurile preferate ale utilizatorilor. Consola este echipată cu o baterie de 49,2Wh. Cu tehnologia Super Rapid Charge2, bateria se reîncarcă la 70% în doar jumătate de oră.

Tehnologia de răcire „Coldfront” dezvoltată de Lenovo Legion menține dispozitivul la temperaturi optime, cu un nivel redus de zgomot pentru sesiuni lungi de gaming. Controllerele Legion Go sunt proiectate pentru a oferi o experiență de joc precisă și personalizată. Dotate cu joystick-uri cu senzori Hall Effect pentru maximizarea reacției și preciziei în timpul sesiunilor intense de jocuri, aceste controllere oferă și iluminare RGB personalizată.

Controllerele pot fi detașate, acesta fiind un aspect extrem de util, oferind utilizatorilor posibilitatea de a schimba stilurile de joc. Modul FPS poate fi utilizat după detașarea controllerului din partea dreaptă a Lenovo Legion Go și fixarea acestuia pe o suprafață cu suportul inclus. Acest mod oferă o precizie a controlului asemănătoare utilizării unui mouse, esențial pentru jocurile competitive de tip First Person Shooter, dar și a altor tipuri de jocuri, precum cele de strategie.

Lenovo Legion Go oferă conectivitate  prin celedouă porturi USB Type-C ce acceptă DisplayPort 1.4 și Power Delivery 3.0, alături de suportul pentru Wi-Fi 6E și Bluetooth 5.2.

Legion 9i, primul laptop de gaming din lume cu sistem integrat de răcire cu lichid

Legion 9i este primul laptop de gaming din ecosistemul Lenovo Legion – și din lume – cu sistem integrat de răcire cu lichid și cu un chip AI, conceput pentru gameri și creatorii de conținut cu nevoi grafice complexe și solicitante. Legion 9i completează gama Lenovo Legion, care include și seria Lenovo Legion Pro destinată jucătorilor profesioniști, seria Lenovo Legion Slim pentru jucătorii care apreciază agilitatea, și gama de ecrane și periferice Lenovo Legion.

Laptop Lenovo Legion 9i.
Laptop Lenovo Legion 9i.

Laptopul aduce luxul în segmentul de gaming și este ușor, datorită capacului din carbon forjat și esteticii unice, cântărind doar 2,5 kg. Este dotat cu procesor Intel Core i9-13980HX de a 13-a generație, placă grafică NVIDIA GeForce RTX 4090 și 64 GB de memorie RAM Dual Channel DDR5 cu overclock la 5600 Mhz sau 32 GB memorie rapidă RAM Dual Channel DDR5 cu overclock la 6400 MHz.

Sistemul integrat de răcire cu lichid Legion Coldfront Liquid— primul de acest fel pe un laptop de gaming — permite utilizarea unui TDP de maxim 230 W pe această platformă. Sistemul, proiectat împreună cu Cooler Master, rulează peste peste memoria video a unității de procesare grafică pentru a gestiona căldura emanată în sesiunile de joc intense și pornește atunci când placa video atinge o temperatură de 84°C, pentru a o răci.

Împreună cu sistemul de răcire cu aer adaptat AI, cu trei ventilatoare și 6.333 de orificii de admisie individuale, Lenovo Legion 9i menține o temperatură optimă, chiar și în timpul celor mai solicitante sesiuni de jocuri și de creare de conținut. Pentru a integra greutatea suplimentară a sistemului personalizat de răcire cu lichid, inginerii Lenovo au proiectat un capac exterior realizat din fragmente de carbon forjat, fiecare laptop Lenovo Legion 9i având astfel un design unic al capacului.

Ecranul Lenovo PureSight 3.2K Mini-LED 16:10 are o rată de reîmprospătare variabilă de 165 Hz. Utilizatorii pot comuta între zonele de culoare DCI-P3 și sRBG din software-ul X-Rite preinstalat, deoarece culorile ecranului sunt calibrate din fabrică. Funcția Smart FPS a chipului Lenovo LA-2 AI interacționează cu display-ul pentru a urmări numărul de cadre pe secundă și pentru a ajusta automat performanța GPU și CPU, asigurând o rată optimă de cadre pe secundă indiferent de scenariul de joc. Lenovo Spectrum AI Sync oferă 16M de culori pe banda RGB frontală și tastatură, care reacționează dinamic la indicii din jocuri, filme sau audio, pentru o experiență captivantă. Mai mult decât atât, software-ul Tobii Horizon urmărește mișcările capului pentru o vizualizare extinsă în joc.

Lenovo Legion 9i este echipat cu o baterie de 99,99 Whr care poate fi încărcată atât prin intermediul adaptorului subțire de 330 W, cât și cu ajutorul adaptorului Type-C de 140 W, ambele fiind incluse în cutie. Conectivitatea Wi-Fi 7 și Bluetooth 5.3 este obținută prin intermediul cardului Wi-Fi Filogic 380 de la MediaTek, cu o viteză de până la 6,5 Gbps.

Lenovo Legion 9i vine cu Windows 11 și cu un abonament de 3 luni la Xbox Game Pass Ultimate. Driver-ul Nahimic de la SteelSeries oferă un avantaj suplimentar în timpul jocurilor, datorită sunetului 3D imersiv, care le permite jucătorilor să își audă mai clar colegii de echipă. Jucătorii care fac streaming vor beneficia de controalele de egalizare și reglare, care sunt foarte ușor de folosit.

Aplicația software Lenovo Vantage pune la dispoziție o suită suplimentară de instrumente all-in-one, inclusiv dashboard-uri care arată performanța în timp real, controale de overclocking, precum și funcții inteligente de control al ventilatorului. De asemenea, cu Legion Arena, disponibilă în fiecare dispozitiv Lenovo Legion pot fi accesate toate jocurile preferate dintr-un singur loc. Legion Arena simplifică experiența de joc și permite vizualizarea și gestionarea bibliotecii care conține jocuri de pe diferite platforme. De asemenea, prin intermediul serviciului opțional Lenovo Premium Care, utilizatorii pot beneficia de asistență tehnică de specialitate.

Prețuri și disponibilitate

Consola portabilă Legion Go este deja diponibilă în magazinele partenere, la un preț recomandat de 3.999 de lei și vine la pachet cu o geantă de transport.

Legion 9i este și el disponibil în România în două configurații cu specificații maximale, una cu placa video Nvidia RTX4080 și cealaltă cu placa video RTX4090. Preul pentru varianta cea mai puternică este în jur de 5000 de euro.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite