Lenovo Legion Pro 7, performanță și design pentru jucători pretențioși [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legion Pro 7 este un unul dintre cele mai performante laptopuri de gaming ale Lenovo în 2023 și totodată se remarcă de la primul contact în categoria construcție și design, nu e un PC pe care-l vezi la cineva și treci indiferent pe lângă el, atrage atenția.

image

Legion 7 Pro poate fi imediat recunoscut ca un laptop de gaming datorită tastaturii iluminate RGB și a benzii LED de pe partea frontală.

Șasiul din aluminiu anodizat în culoarea gri (Onyx grey) arată simplu, elegant. Cu o greutate de aproximativ 2,5 kg și dimensiunile 363.4 x 263.55 x 21.97-25.9 mm este laptop pe care l-aș încadra în clasa medie, din punct de vedere al portabilității. Nici încărcătorul masiv de 300W nu este de negllijat, când judeci capacitatea de transport.

Tastatura este completă și totodată compactă, tastele ușor curbate după forma degetelor asigură o experiență plăcută la tastare după ce te obișnuiești cu ele. Marcarea clară a tastelor înseamnă că poți opri iluminarea de fundal în timpul zilei. În rest, iluminarea de fundal oferă o intensitate utilă și multe moduri de personalizare.

Touchpad-ul poziționat lateral stânga, cu dimensiunea de 12 x 7,5 cm este suficient de mare, dar mai mic prin comparație cu cele de pe alte laptopuri. Funcționeaza rapid și lin, dar l-am folosit limitat, în majoritatea timpului am adăugat un mouse.

image

Ecranul IPS de 16.0 inchi are o rezoluție 2560x1600, o luminozitate de 500 niți și rată de refresh de 240Hz. Este calibrat din fabrică X-Rite, gamă de culoare 100% sRGB. Alte caractersitici Dolby Vision, HDR 400, G-Sync.

Ecranul are un raport 16:10, e destul de mare și suficient de luminos pentru a fi folosit și în spații deschise. Culorile vii și contrastul mare oferă o imagine excelentă în jocuri, dar și pentru filme sau muncă de birou.

image

Pe rama de sus a ramei ecranului are o camera de 2 MP care oferă  o claritate decentă a imaginii și o acuratețe bună a culorilor, calitatea obișnuită a unui laptop.

Cutia conține, laptopul, încărcătorul și manual de utilizare, garanție. Vezi în clipul următor unboxing-ul și prima pornire.

Specificațiile modelului testat, Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8): procesor Intel Core i9-13900HX, procesor grafic integrat Intel UHD Graphics și dedicat NVIDIA GeForce RTX 4070 (8GB GDDR6), memorie RAM 32GB DDR5-5600, stocare de 1TB tip SSD M.2 PCIe NVMe, sistem de operare Windows 11.

image

Porturile sunt poziționate pe 3 laturi ale laptopului:

  • 3x USB 3.2 Gen 1
  • 1x USB 3.2 Gen 1 (Always On)
  • 1x USB-C 3.2 Gen 2 (suportă transfer de date și DisplayPort 1.4)
  • 1x USB-C 3.2 Gen 2 (suportă transfer de date, Power Delivery 140W și DisplayPort 1.4)
  • 1x HDMI 2.1, up to 8K/60Hz
  • 1x Ethernet (RJ-45)
  • 1x Căști / microfon jack (3.5mm)
  • 1x încărcare. 
image

Conectivitate wireless Wi-Fi 6E, 802.11ax 2x2 Wi-Fi + Bluetooth 5.1.

Laptopul vine cu aplicația Lenovo Vantage preinstalată, care-ți permite să alegi din mai multe moduri de performanță și moduri de operare ale procesorului grafic (GPU).

image

De asemenea, poți schimba modurile de performanță prin scurtătura Fn + Q așa cum e indicat și pe carcasa laptopului, în dreapta jos sub numpad.

Teste sintetice Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8)

-  3DMark Time Spy Extreme

image

- 3DMark Port Royale

image

- 3DMark DirectX Raytracing feature

image

- PCMark 10

image

- CrystalDiskMark 

image

- TaskManager, viteză internet pe fir 

image

Dincolo de teste, iată câteva fragmente de jocuri ca să-ți dai seama cum se comportă. În stânga sus diverși parametri puși în evidență cu ajutorul programului MSI Afterburner.

Se încălzește moderat în jocuri și face zgomot, așa cum e și normal. Ca întotdeauna, pentru acuratețea sunetului, mai ales în shooter-le competitive, recomand căști.

Pentru ca vorbim de un laptop cu placă video NVIDIA GeForce RTX 4070, dacă optezi pentru o astfel de soluție, beneficiezi de performanță în jocuri cu ray tracing, și de cele mai noi tehnologii NVIDIA, precum DLSS 3 cu Frame Generation sau NVIDIA Reflex pentru un spor de performanță și cea mai scăzută latență de sistem.

Un punct forte al Legion Pro 7 este colaborarea Lenovo cu Harman care aduce difuzoare cu sunet de calitate. Spre deosebire de alte laptopuri se aude bine în orice gamă de frecvență: înalte medii și bas.

Lenovo Legion Pro 7 are o baterie mare de 99Wh, care oferă o autonomie de circa o oră pentru gaming și până la 4 ore pentru muncă de birou. Bateria se încarcă complet (0-100%), cu încărcătorul masiv de 300W, în circa o oră și 40 minute.

Legion 7 Pro, modelul în configurațuia testată, cu NVIDIA GeForce RTX 4070 costă în magazinele locale în jur de 14.000 de lei și dacă ești un pasionat cu buget mare, fără îndoială îl recomand. Desigur mai sunt și variante cu NVIDIA GeForce RTX 4080 sau 4090 disponibile. Prețul celui mai dotat laptop Legion 7 Pro se duce undeva în jurul sumei de 4000 de euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite