Laptopurile cu Android şi procesor Intel vor apărea la finalul lui 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laptopurile mici cu Intel şi Android ar putea costa 200 de dolari FOTO Reuters
Laptopurile mici cu Intel şi Android ar putea costa 200 de dolari FOTO Reuters

Şefii Intel au oferit primele indicii că piaţa laptopurilor de mici dimensiuni şi cu ecrane tactile se va schimba în curând, odată cu introducerea dispozitivelor cu Android.

CEO-ul Intel, Paul Otellini, a declarat că PC-urile cu ecran tactil, bazate pe procesoare Intel, vor începe de la preţuri de 200 de dolari. El nu a menţionat sistemul de operare, dar vicepreşedintele executiv al companiei, Dadi Perlmutter, a ţinut să menţioneze că acesta va fi Android.

El a declarat pentru cnet.com că aceste laptopuri ieftine vor fi în mod predominant cu Android, care vor rula pe procesoare Intel Atom. „Avem o tehnologie bună şi care ne permite să dezvoltăm produse la costuri competitive. Preţurile laptopurilor cu Windows 8 depinde de modul cum Microsoft decide să poziţioneze sistemul de operare. S-ar putea să fie un preţ mai mare de pornire”, a spus Perlmutter.

Intel încearcă să se concentreze mai mult pe piaţa dispozitivelor mobile şi pe cea a laptopurilor cu ecran detaşabil şi tactil. Momentan, acestea au un preţ destul de mare. Perlmutter a spus că primele laptopuri cu Android vor apărea în următoarea jumătate de an sau la începutul lui 2014.

Dacă laptopurile cu Intel Atom vor porni de la 200 de dolari, cele care vor utiliza Intel Core vor avea preţuri între 400 şi 500 de dolari. De asemenea, şi dispozitivele de top cu Atom vor ajunge la astfel de preţuri.

Astfel, anul 2014 va aduce o schimbare de paradigmă în piaţa notebook-urilor mici. După experimentul eşuat cu netbook-urile, care, vorba lui Steve Jobs, erau doar laptopuri mai proaste, producătorii încearcă să forţeze acum introducerea unei categorii intermediare între tabletă şi PC: hibridul de mici dimensiuni, care să fie şi tabletă şi laptop. Alegerea Android poate însemna o lovitură dată introducerii Windows 8 pe o piaţă mai largă şi către mai mulţi clienţi.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite