Internetul consumat cu Facebook Messenger va fi gratuit sau mai ieftin. România nu prinde lista reţelei sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook Messenger este noul „războinic“ al Facebook în mesageria instant şi reţeaua socială se asigură că acesta devine cât mai popular cu putinţă. Compania a discutat cu mai mulţi operatori pentru a reduce costurile la traficul înregistrat prin Facebook Messenger.

Facebook a anunţat câteva parteneriate prin care plănuieşte să popularizeze programul său Messenger pentru mesagerie instant. Astfel, traficul înregistrat prin această aplicaţie nu ar mai trebui plătit sau ar avea un cost mai scăzut, scrie Engadget. Este vorba de acorduri cu 18 operatori din 14 ţări - Asia şi Europa.

În următoarele luni cei care folosesc Facebook Messenger pe Android sau iPhone, dar şi pentru cei care folosesc Facebook for Every Phone acum optimizată pentru chat, vor beneficia de acest avantaj. România nu este pe lista ţărilor în care va fi implementat acest lucru - deşi există site-ul 0.facebook.com pentru clienţii Vodafone cu trafic gratuit. În Bulgaria, operatorul Vivacom a încheiat un parteneriat cu Facebook şi puţin mai în centrul şi Vestul Europei sunt Italia (Tre) şi Portugalia (TMN).

Proiectul Facebook ţinteşte spre ţările cu economii emergente sau spre cele în care acest serviciu se bucură de popularitate deja. Pasul este unul normal, dat fiind că de curând Facebook a permis convorbirile prin Messenger şi în SUA. Totuşi, asta consumă Internet.

Facebook vrea să-şi asigure cele două pieţe: mesagerie instant şi VoIP (voice over IP). Pe prima are rivali ca WhatsApp, iMessage (de la Apple) sau Viber şi pe cea de-a doua sunt Skype, Face Time sau Viber de asemenea.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite