Hărţile Google ar putea fi interzise pe calculatoarele din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google ar putea să fie forţat să închidă temporar serviciul său de hărţi, Google Maps, pe toate calculatoarele care au o adresă IP din Germania, într-o dispută pe patente cu gigantul Microsoft.

Un judecător din Munchen le-a spus celor de la Google şi subsidiarului său, Motorola Mobility, că înclină să îi considere responsabili pentru încălcarea patentului-cheie în privinţa tehnologiei hărţilor online, scrie "Business Insider". 

Patentul se referă la "un sistem computerizat pentru identificarea resurselor locale", a declarat expertul Florian Mueller. 

Google nu a putut să convingă judecătorul german că patentul nu se aplică la tehnologia pe care o folosesc ei în realizarea hărţilor şi oferirea de recomandări locale. Astfel, la finalul procesului, Microsoft ar putea obţine o blocare a serviciilor Google Maps pentru toate computerele care au un IP Germania. Acest lucru ar fi foarte avantjaos pentru că Microsoft deţine serviciul rival Bing Maps. De asemenea, Google va trebui să blocheze accesul la aplicaţia de Android Google Maps, iar browserul său, Google Chrome, va trebui să blocheze accesul către versiunea web. 

Pentru a-şi menţine serviciul online în cazul unei decizii nefavorabile, Google ar trebui să plătească o anumită sumă pentru proprietatea intelectuală a Microsoft. Samsung, HTC şi LG au recunoscut deja acest lucru şi plătesc drepturi de autor către Microsoft. 

Mai multe detalii despre acest caz se pot găsi pe blogul expertului german în patente, Florian Mueller. 

Patentul deţinut de MIcrosoft poate fi accesat dând click pe acest link. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite