Haos la Twitter. După ce a dat afară mii de angajați, Musk le cere unora să revină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Elon Musk a concediat, vineri, circa jumătate din personal, compania solicită în prezent unor zeci de angajați să se întoarcă, relatează Bloomberg.

Twitter cu Elon Musk în fundal FOTO SHUTTERSTOCK
Unii angajați concediați sunt rugați să se întoarcă. FOTO SHUTTERSTOCK

Unii dintre cei cărora li se solicită să se întoarcă au fost disponibilizați din greșeală, potrivit a două persoane familiarizate cu măsurile. Altora li s-a permis să plece înainte ca managementul să constate că experiența lor ar putea fi necesară pentru a construi noile caracteristici pe care Musk le preconizează. 

Yoel Roth, directorul pentru siguranță și integritatea companiei, a afirmat într-un tweet la începutul acestei săptămâni că Twitter a concediat de curând 50% dintre angajații săi, printre care se numără și angajații din echipa de încredere și siguranță. 

Se pare că disponibilizările au eviscerat echipele care se ocupă de drepturile omului, etică, comunicații și moderarea conținutului. De asemenea, au avut loc restructurări și în unele echipe de produs și de inginerie. 

Twitter a actualizat, sâmbătă, aplicația din App Store pentru a începe aplicarea taxei lunare în valoare de 8 dolari pentru utilizatorii care doresc să aibă bifa albastră care le certifică verificarea contului de către compania americană. 

Twitter nu a răspuns solicitării de comentarii a Reuters. 

Bruce Daisley, vicepreședinte al Twitter pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa din 2015 până în 2020, a afirmat că Musk nu știe ce face” cu Twitter și „alarmează pe toată lumea”. 

În plus a afirmat că a fost devastat de schimbările nedemocratice de la Twitter și că ar părăsi platforma „fără ezitare” dacă ar exista o alternativă bună. 

Cred că Elon a crezut că va veni și va rezolva totul și foarte repede își va da seama că este mult mai complicat”, a declarat el la podcastul The News Agents în acest weekend. „Este destul de evident din fiecare acțiune publică pe care a întreprins-o cu toată această achiziție: nu știe ce face”. 

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, i-a solicitat, sâmbătă, noului proprietar al rețelei de socializare Twitter să se asigure că drepturile omului sunt respectate pe rețeaua de socializare. 

Oficialul ONU a declarat și că informațiile conform cărora miliardarul Musk a concediat o echipa a Twitter care se dedica drepturilor omului nu sunt un început încurajator în relația cu ONU. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite