Twitter amână aplicarea taxei pentru bifa albastră. De la preluarea companiei de către Elon Musk, mii de utilizatori au migrat pe o rețea descentralizată

0
Publicat:

Twitter anunțat că va amâna implementarea taxei lunare de 8 dolari pentru utilizatorii care doresc să aibă bifa albastră care le certifică verificarea contului de către compania americană.

Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Noua taxă va fi introdusă abia după alegerile intermediare din SUA, care vor avea loc marți, potrivit The New York Times. Se pare că după preluarea Twitter de către Elon Musk mii de utilizatori au ales să migreze către o nouă rețea numită Mastodon. Peste 230.000 de utilizatori Twitter s-au alăturat rețelei Mastodon care a ajuns la peste 650.000 de conturi.

Unde migrează utilizatorii Twitter

Mastodon este o rețea relativ nouă, a cărei activitate se desfășoară de aproximativ șase ani. Creșterea bruscă a rețelei de socializare se pare că îi creează destul de multe probleme mai ales legat de traficul ridicat care afectează funcționarea serverelor, potrivit Digi24.

Această rețea de socializare arată aproape la fel ca Twitter și are funcții similare. Orice utilizator poate scrie postări, care aici poartă denumirea de toots, la care alți utilizatori pot răspunde, sau pot da like-uri. 

Față de Twitter, această rețea nu sugerează noi urmăritori, filosofia sa fiind de descentralizare. Servere diferite se conectează și creează o rețea, acestea fiind deținute de persoane diferite sau organizații. Un alt avantaj e faptul că utilizatorii nu văd reclame. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite