Twitter va suspenda conturile utilizatorilor care se dau drept altcineva

0
0

Elon Musk a declarat că orice utilizator de pe Twitter care pretinde că este altcineva fără a specifica în mod clar că e o „parodie" va fi „suspendat permanent", lansând avertismentul după ce unele celebrități și-au schimbat numele afișate și au scris pe Twitter ca „Elon Musk"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Noul director executiv al Twitter a scris duminică seara pe Twitter: „Anterior, am emis un avertisment înainte de suspendare, dar acum că lansăm verificarea pe scară largă, nu va mai exista niciun avertisment". El a precizat că orice  schimbare de nume va duce la pierderea temporară a mărcii de verificare, scrie The Guardian.

Duminică seară, mai multe conturi care și-au schimbat numele pe Twitter în Elon Musk au fost suspendate sau plasate în spatele unui semn de avertizare, inclusiv cele ale comediantei americane Kathy Griffin și ale site-ului satiric australian the Chaser.

Actrița Valerie Bertinelli își însușise în mod similar numele lui Musk, postând sâmbătă o serie de tweet-uri în sprijinul candidaților democrați, înainte de a reveni la numele ei adevărat. „Okey-dokey. M-am distrat și cred că mi-am spus punctul de vedere", a scris ea pe Twitter după aceea.

Vineri, 5 noiembrie, miliardarul Tesla - care a cumpărat Twitter pe 27 octombrie pentru 44 de miliarde de dolari - a concediat aproximativ 50% dintre angajații Twitter, spunând că nu a avut „de ales”, deoarece firma pierde peste 4 milioane de dolari pe zi. Se pare că disponibilizările au eviscerat echipele care se ocupă de drepturile omului și etică. De asemenea, au fost incluși și oameni din domeniul moderării, deși șeful departamentului de siguranță al Twitter, Yoel Roth, a declarat că au rămas „capacitățile de moderare de bază”.

Sâmbătă, Jack Dorsey, cofondatorul și fostul director executiv al Twitter, a sugerat că concedierile în masă au fost necesare pentru că s-a extins prea repede. „Îmi asum responsabilitatea pentru motivul pentru care toată lumea se află în această situație: Am crescut compania prea repede. Îmi cer scuze pentru acest lucru”, a declarat Dorsey, care s-a retras din consiliul de administrație al Twitter în luna mai și a susținut preluarea de către Musk.

Duminică, Twitter anunțat că va amâna implementarea taxei lunare de 8 dolari pentru utilizatorii care doresc să aibă bifa albastră care le certifică verificarea contului de către compania americană.

Noua taxă va fi introdusă abia după alegerile intermediare din SUA, care vor avea loc marți, potrivit The New York Times. Se pare că după preluarea Twitter de către Elon Musk mii de utilizatori au ales să migreze către o nouă rețea numită Mastodon. Peste 230.000 de utilizatori Twitter s-au alăturat rețelei Mastodon care a ajuns la peste 650.000 de conturi.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite