„Elon Musk habar n-are ce face”. Miliardarul, criticat dur de un fost șef al Twitter

0
0

Elon Musk „nu știe ce face” cu Twitter și „alarmează pe toată lumea”, a declarat un fost executiv, după ce marile branduri și-au întrerupt investițiile publicitare de pe platformă, iar compania a concediat mii de angajați, notează The Guardian. 

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. FOTO: Profimedia
Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari. FOTO: Profimedia

Bruce Daisley, vicepreședinte al Twitter pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa din 2015 până în 2020, a declarat că a fost devastat de schimbările nedemocratice de la Twitter și că ar părăsi platforma „fără ezitare” dacă ar exista o alternativă bună.

„Cred că Elon a crezut că va veni și va rezolva totul și foarte repede își va da seama că este mult mai complicat”, a declarat el la podcastul The News Agents în acest weekend. „Este destul de evident din fiecare acțiune publică pe care a întreprins-o cu toată această achiziție: nu știe ce face.”

Daisley, care a fost cel mai înalt director executiv al Twitter la Londra, a criticat, de asemenea, planul lui Musk de a taxa utilizatorii cu 8 dolari pe lună pentru un simbol de verificare „bifă albastră”. El a declarat pentru Observer că Musk tranzacționează „legitimitatea surselor verificate” pentru „bani de buzunar”.Faptul că nu avem nicio cale de atac asupra acestui lucru este nedemocratic", a spus el.

Criticile acerbe vin după ce Musk a implementat o serie de schimbări la Twitter care au stârnit îngrijorare cu privire la abordarea sa față de dezinformare și discursurile instigatoare la ură.

Vineri, miliardarul Tesla - care a cumpărat Twitter pe 27 octombrie pentru 44 de miliarde de dolari - a concediat aproximativ 50% dintre angajații Twitter, spunând că nu a avut „de ales”, deoarece firma pierde peste 4 milioane de dolari pe zi. Se pare că disponibilizările au eviscerat echipele care se ocupă de drepturile omului și etică. De asemenea, au fost incluși și oameni din domeniul moderării, deși șeful departamentului de siguranță al Twitter, Yoel Roth, a declarat că au rămas „capacitățile de moderare de bază”.

Sâmbătă, Jack Dorsey, cofondatorul și fostul director executiv al Twitter, a sugerat că concedierile în masă au fost necesare pentru că s-a extins prea repede. „Îmi asum responsabilitatea pentru motivul pentru care toată lumea se află în această situație: Am crescut compania prea repede. Îmi cer scuze pentru acest lucru”, a declarat Dorsey, care s-a retras din consiliul de administrație al Twitter în luna mai și a susținut preluarea de către Musk.

La câteva ore după concedierile în masă, președintele SUA, Joe Biden, a criticat dezinformarea pe Twitter, spunând la un eveniment de campanie din Chicago că a cumpărat o companie care „aruncă minciuni în toată lumea”.

Musk a declarat anterior că va liberaliza politicile Twitter în numele libertății de exprimare, indicând că va permite conturilor interzise anterior să se reintegreze, dar a subliniat că „angajamentul ferm” al Twitter față de moderare rămâne „absolut neschimbat”.

Săptămâna trecută, el a anunțat formarea unui consiliu de moderare a conținutului, care să reunească „puncte de vedere foarte diverse”, și a declarat că nu se va lua nicio decizie privind moderarea sau restabilirea conturilor până când consiliul nu se va întruni.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri