Google Nexus 5: LG afirmă că nu lucrează la Nexus 5. Cine poate fi producătorul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LG Nexus 4 este ultimul model din seria Nexus. FOTO Adevărul
LG Nexus 4 este ultimul model din seria Nexus. FOTO Adevărul

Google marchează fiecare an cu câte un dispozitiv Nexus. S-a vehiculat că tot LG îl va produce pe cel nou, dar acum compania infirmă zvonurile. Cine ar putea fi noul producător pentru Nexus?

Google Nexus este un telefon care în fiecare an primeşte cea mai nouă versiune de Android şi din această serie fac parte modele de care Google are grijă personal. Primul a fost creat de HTC, următoarele două de către Samsung şi anul trecut LG a fost producător. Totuşi, LG susţine că nu va fi implicată în fabricarea noului telefon, scrie The Next Web. Există însă câţiva potenţiali producători care să preia seria.

„Nexus 4 a fost un produs de succes pentru noi şi pentru Google, în ciuda problemelor pe care le-am avut cu producţia. Totuşi, nu avem nevoie de un astfel de succes de marketing“, a afirmat Won Kim, vicepreşedinte LG Europa. Sud-coreenii n-au planuri nici să-şi doteze vreunul dintre actualele sau viitoarele telefoane cu Android pur, după cum a făcut Samsung cu Galaxy S4. 

„Nu avem niciun plan de a furniza dispozitiv cum a făcut Samsung. Acest lucru nu ne aduce nouă valoare, dacă nu folosim interfaţa noastră“, a completat acesta. Un purtător de cuvânt al LG a explicat pentru TNW ce a vrut să spună Kim prin faptul că nu mai vor un astfel de succes de marketing. „[...] în acest moment nu lucrăm la Nexus 5. Nu am refuza însă o astfel de oportunitate“.

Cine va produce Google Nexus 5?

Ideea e că LG nu este încă un partener oficial al Google pentru noul Nexus. Asta înseamnă două lucruri: fie Nexus 5 nu va mai fi produs (de către niciun producător, iar Google va împrumuta dispozitive, cum a făcut cu Samsung Galaxy S4), fie LG a pierdut şansa de a mai fi partener Google pentru linia Nexus. Cine rămâne?

În primul rând, este HTC, primul partener. HTC One este un real succes, a fost cumpărat în 5 milioane de unităţi, este cel mai de succes model HTC, iar o versiune cu Android pur este aşteptată în lunile următoare. Cu un smartphone HTC One vândut sub marca Nexus, Google s-ar poziţiona în segmentul premium de unde a lipsit cu ultimele modele.

Lenovo poate ieşi drept partener surpriză. Fie chinezii cotizează la Google pentru a primi acest drept, fie Google vede oportunitate în procesoarele Intel şi în prezenţa Lenovo pe piaţa smartphone-urilor. Încă este aşteptat modelul IdeaPhone K900 în Europa şi în lume. Are ecran de 5,5 inci, dar o performanţă ridicată mulţumită noilor procesoare Intel. 

În final, Google ar putea să-şi lanseze mult aşteptatul Nexus de la Motorola. A dat 12 miliarde de dolari pe această companie, iar până acum nu a vândut nimic fabricat de Motorola. Presupusul Motorola X Phone ar putea fi Nexus 5 cu noul Android 5.0 Key Lime Pie. Totuşi, asta ar putea irita alţi producători, deoarece Motorola este în posesia Google ceea ce îi conferă din start un avantaj. O perioadă estimată pentru lansarea Google Nexus 5 este începutul toamnei, odată cu noul iPhone, dacă Appel respectă programul ultimilor ani.

Vrem să discutăm cu voi. „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre Google şi Android:

Google I/O: Samsung Galaxy S4 primeşte Android pur de la Google şi va fi lansat în iunie, dar nu drept dispozitiv Nexus

REVIEW Google Nexus 4 - un smartphone cu Android ca la Google acasă

Samsung Galaxy S4 vândut de Google ar putea avea un concurent neaşteptat. HTC One, următorul telefon cu Android pur

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite