Google Glass va schimba modul în care suntem atenţi la lumea din jurul nostru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google Glass va schimba comportamentul oamenilor şi modul în care aceştia percep lumea înconjurătoare, susţin doi profesori din SUA.

Daniel Simons, profesor specializat în psihologie şi publicitate, şi Chris Chabris, specializat în psihologie, susţin că acest gadget de la Google îi va face pe oameni să nu mai fie atenţi la lucrurile care sunt chiar în faţa lor, scrie Google Glass, utilizatorii trebuie să se uite la ecranul din faţa ochiului.

„Google Glass le permite oamenilor să facă lucruri incredibile, dar asta nu îndepărtează limitele umane în ceea ce priveşte atenţia distributivă“, susţin cei doi profesori într-un articol scris pentru „The New York Times“. Oamenii ar putea da prea multă atenţie ecranului prin care vor avea acces constant la tot felul de date şi vor ajunge să nu mai bage de seamă ce se întâmplă în jurul lor.

Serghei Brin, cofondator Google, a spus la începutul acestui an că tocmai deranjanţi nu vor fi ochelarii Glass. Spre deosebire de un telefon căruia utilizatorul trebuie să-i dedice toată atenţia când verifică ceva pe ecranul acestuia, informaţiile de pe ecranul Google Glass pot fi citite cu o privire rapidă. În prezent, ochelarii inteligenţi nu au ajuns decât la un număr limitat de persoane şi aceştia au plătit 1.500 de dolari pentru fiecare unitate.

Va schimba sau nu modul în care suntem atenţi la ceilalţi? Nu mai mult decât telefonul mobil la vremea sa. Atenţia este limitată, după cum afirmă cei doi profesori, dar aceasta poate fi şi distribuită. Contează spre ce o distribuie fiecare, iar unele lucruri din faţa ochilor pot fi mai puţin interesante decât ce oferă Google Glass. Un rezultat concret va fi cunoscut abia când ochelarii vor fi pentru toţi disponibili. Până atunci, rămâne videoclipul de mai jos despre cum să nu fii un ţăran cu Google Glass.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Află mai multe despre Google Glass:

VIDEO Google Glass - lecţii despre cum să nu fii un nesimţit când porţi ochelarii

Google te învaţă cum să utilizezi ochelarii Google Glass chiar dacă nu îi ai încă

Google Glass şi noua etichetă socială: cum să nu fii un om enervant atunci când porţi gadgetul futurist de la Google

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite