Google Maps, la pasul 2.0: cum arată şi ce e nou în aplicaţia pentru iPhone şi iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google Maps ajunge la versiunea 2.0. FOTO 9to5mac.com
Google Maps ajunge la versiunea 2.0. FOTO 9to5mac.com

Google introduce prima mare actualizare pentru aplicaţia Maps pentru iPhone şi iPad. Odată cu Google Maps 2.0, tabletele Apple primesc puţină atenţie.

Google Maps a fost aplicaţia aşteptată de către utilizatorii de iPhone şi iPad încă de când Apple a anunţat că nu va mai fi preinstalată în iOS. Acum, ajunge la versiunea 2.0 şi ecranul mare de pe tabletele companiei americane este pus în valoare, noteză 9to5mac. În plus, navigarea a fost îmbunătăţită, fiind incluse actualizările în timp real cu incidentele raportate şi cu situaţia traficului.

Google Maps pe tabletă.

image

Mai mult, funcţia Explore prezintă locuri populare, cum ar fi restaurantele, magazinele sau locurile de joacă pentru copii. Funcţionalitatea este integrată cu ratingurile acordate de utilizatorii pe platforma Zagat şi ofertele sunt dispuse prin serviciul Offers de la Google. În plus, Google Maps 2.0 aduce şi navigarea prin interiorul mall-urilor şi aeroporturilor. Actualizarea a început din Asia.

Se mai observă în noua versiune că designul este în concordanţă cu cel ales de Apple în iOS 7. Astfel, butoanele sunt plate, fără vreun efect vizual care să imite realitatea. iOS 7 va fi lansat în această toamnă, până atunci fiind disponibil în stadiu beta pentru dezvoltatorii de aplicaţii.

Google Maps a dispărut din iOS odată cu versiunea 6 a sistemului de operare de la Apple. Producătorul iPhone a decis să renunţe la o aplicaţie preinstalată, propunând în schimb Apple Maps. Planul nu a mers foarte bine, pentru că aplicaţia Apple nu a oferit rezultate la fel de bune, ba în foarte multe cazuri ar fi fost destul de greu de folosit pentru a-ţi găsi drumul. Google şi-a lansat propria aplicaţie pentru iOS abia spre finalul lui 2012.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Află mai multe despre Google Maps: 

Cum arată noul Google Maps în România

FOTO Google pune Insulele Galápagos pe harta Street View cu imagini memorabile

Google I/O: Noul Google Maps îţi spune unde e bine să ieşi în oraş şi împrumută din spectacolul Google Earth

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite