„Tatălui“ Android i se ia şefia. Google îl aduce pe Sundar Pichai de la Chrome să conducă în locul lui Andy Rubin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andy Rubin este cofondatorul Android. FOTO DroidLife
Andy Rubin este cofondatorul Android. FOTO DroidLife

Google a anunţat că Andy Rubin nu va mai conduce divizia Android. El este cofondatorul platformei şi cel care s-a ocupat de Android în ultimii 10 ani. Noul şef peste divizia mobilă este actualul om care se ocupă de browser-ul Chrome.

Andy Rubin a fost cofondator Android şi cel care le-a propus celor de la Google platforma. A crescut, în 10 ani, la un succes pe care nici cei mai optimişti oameni de la Google nu-l prevedeau. Acum, Larry Page, cofondator şi director executiv al Google, anunţă schimbarea lui Andy Rubin cu Sundar Pichai, scrie All Things D. Pichai este vicepreşedinte al diviziei Chrome and Apps.

„Andy a decis că este timpul să lase frâiele conducerii şi să înceapă alt capitol la Google“, scrie Larry Page într-un articol pe blogul companiei. Nu este specificat niciun proiect în care Rubin să fie implicat, doar este menţionată plecarea sa de la cârma Android şi cifrele succesului pentru platformă. Pichai conduce şi Chrome OS, sistemul de operare al Google, astfel că este foarte probabilă o fuziune între cele două ecosisteme sau o mai mare integrare.

Plecarea lui Andy Rubin vine pe fondul unor zvonuri care n-au murit complet. La finalul lunii februarie a apărut informaţia conform căreia Google vrea magazine fizice ca Apple. Şeful Android a venit atunci şi a infirmat aceste zvonuri. Nu ar fi exclus ca speculaţiile să revină acum. Mai mult, Motorola şi Google par să se apropie de acel smartphone îndelung speculat, X Phone. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite