FOTO Telefonul Nokia cu Android foloseşte sistemul Google, dar preferă „straiele“ Windows

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele zvonuri despre Normandy, smartphone-ul Nokia cu Android, au apărut în luna noiembrie. De atunci au apărut  numeroase detalii şi imagini şi acum avem ocazia să ne facem o idee mai bună despre interfaţa telefonului.

Pe contul de Twitter al @evleaks a fost postată o imagine (ce poate fi văzută la finalul articolului) care ne arată cum au modificat finlandezii de la Nokia aspectul sistemului de operare creat de Google. Interfaţa seamănă foarte mult cu cea de pe Windows Phone.

Există câteva tile-uri care oferă acces la aplicaţii precum Skype, Twitter, Vine, Facebook şi BBM. Unele pictograme sunt identice cu cele de pe telefoanele cu Windows Phone.

În imagini mai observăm şi un centru de notificări care afişează apelurile pierdute, mesaje şi notificări de pe reţelele sociale. 

Tot acolo se află şi aplicaţiile folosite recent. În bara de status, lângă indicatorul de baterie, observăm că Normandy va putea acomoda două cartele SIM simultan.

Cu toate că nu se ştie când (sau dacă) Nokia va lansa Normandy, o sursă a dezvăluit, pentru The Verge, specificaţiile tehnice ale telefonului. 

Observăm, astfel că acesta va fi un model low-end. Normandy va avea un ecran cu diagonala de 4 inci şi va fi dotat cu un procesor Qualcomm S4, o cameră foto de 3MP, 4GB spaţiu de stocare şi o memorie de 512MB RAM.

Chiar dacă Nokia Normandy va rula sistemul de operare Android, finlandezii plănuiesc să instaleze întreaga suită de programe care există şi pe telefoanele cu Windows: Here Maps, Here Drive etc.

Smartphone-ul şi-ar putea face apariţia în cadrul târgului de tehnologie Mobile World Congress 2014, ce se va desfăşura luna viitoare, în Barcelona. Totuşi, se aşteaptă ca Microsoft să finalizeze procesul de achiziţie al diviziei de dispozitive Nokia în următoarele câteva săptămâni, deci nu se ştie exact ce soartă va avea Normandy. 

Haide să discutăm pe Facebook la „Tech Adevărul“

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite