Tweet Tech - Samsung pregăteşte un Windows Phone, NBA acceptă Bitcoin, Nokia vrea un Lumia cu ecran de excepţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 16 ianuarie echipa Sacramento Kings a acceptat plata în bitcoini
Pe 16 ianuarie echipa Sacramento Kings a acceptat plata în bitcoini

Zi de zi, Tech Adevărul vă prezintă cele mai interesante informaţii din tehnologie, dar care nu au încăput în rândurile unei ştiri. Astăzi, 16 ianuarie Google Maps oferă hărţi tridimensionale noi, Samsung lansează telefoane cu Windows Phone 8, iar o echipă din NBA acceptă plata cu bitcoini.

În fiecare zi, începând de astăzi, la finalul fiecărei zile vom selecta cele mai interesante ştiri pe care nu le-am dezvoltat în articole şi care merită citite la sursa originală. Aşteptăm şi de la voi sugestii, cu cele mai interesante informaţii pe care le-am ratat.

De ce? Pentru că vrem să creăm o comunitate care discută despre tehnologie şi vrem să vă auzim vocea.

Sharp lansează tableta de 15 inci. Ce poate face o tabletă de asemenea dimensiuni?

Mai multe pe Cnet.

Google Maps prezintă imagini tridimensionale de deasupra mai multor oraşe, cum ar fi Tokio. Puteţi să zburaţi deasupra oraşelor cu ajutorul aplicaţiei Google.

Mai multe detalii pe blogul oficial al Google Maps.

Samsung ar urma să lanseze un telefon cu Windows Phone 8, pe fondul creşterii acestei platforme. Samsung a mai încercat în trecut cu seria Ativ, dar pe care nu a dus-o niciodată mai departe de Windows Phone 7.5.

Citiţi mai mult pe site-ul revistei T3.

Moment istoric al nominalizările pentru Premiile Oscar. Netflix, platforma online de televiziune şi filme a primit o nominalizare, cu documentarul "The Square". Acest lucru vine după ce a primit trei premii Emmy şi un Glob de Aur pentru "House of Cards".

Mai multe pe The Verge.

Samsung a prezentat oficial tableta Samsung Galaxy Tab 3 Lite, un concurent ieftin pentru tabletele produse în China şi vândute sub brand propriu de producători locali. Rezoluţia e 1024x600 şi procesorul este unul dual core.

Mai multe pe PocketNow.

Echipa de baschet Sacramento Kings a devenit prima din lume care acceptă plata în bitcoini. Spectatorii vor putea achiziţiona bilete cu ajutorul monedei virtuale.

Mai multe pe The Verge.

Adobe susţine imprimantele 3D şi oferă suport în Photoshop pentru modelele tridimensionale pe care ai vrea să ţi le transpui în realitate. Utilizatorii nu vor trebui să şi le facă de la zero în Photoshop, ci e mai mult un mediu unde îşi pot colora obiectele, unde le pot finisa înainte de a le da drumul spre printare.

Mai multe detalii pe The Verge

Pe lângă Android, Samsung mizează şi pe Tizen. Primul smartphone cu acest nou sistem de operare apare în fotografiile neoficiale şi e destul de interesant. Faţă de interfaţa destul de încărcată din Android, Samsung şi Intel par să fi mers pe un design minimalist acum. Telefonul este aşteptat la MWC 2014 în Barcelona.

Mai multe detalii pe TechRadar

image

A intrat Nokia în cursa dotărilor? Aşa se pare, după cum se prezintă încă neoficialul Lumia 1820, noul smartphone cu Windows Phone 8 de la producătorul finlandez. Pe lista de specificaţii se mai trec un ecran cu rezoluţie 2K şi noua generaţie de cipuri Snapdragon de la Qualcomm. Ecranul ar avea o diagonală de 5,2 inci şi memoria RAM va fi de 3GB. Camera foto ar fi de cel puţin 20 de megapixeli.

Mai multe detalii pe PocketLint

S-ar părea că cei de la Google sunt aproape pregătiţi să aducă cardurile din Google Now şi pe desktop. În ultima versiune de Chrome (Chrome Canary), utilizatorii pot seta ca unele carduri (de vreme, de oră, scorurile de la meciuri etc.) să fie active.

Mai multe detalii pe ArsTechnica

Un director Xbox care se ocupa de partea de multimedia a consolei şi-a anunţat, joi, demisia. Acesa susţine că de vină ar fi reogranizarea prin care trece compania. „A devenit clar pentru mine că organizaţia merege într-o direcţie care nu se potriveşte nici cu aptitudinile mele, nici cu expertiza mea“, a spus acesta.

Mai multe detalii pe The Verge
 


 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite