Fondatorul Facebook a vorbit despre cea mai mare achiziţie făcută vreodată: WhatsApp va fi mare, e un pariu bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook a plătit pentru WhatsApp 19 miliarde de dolari, dar asta e deja ştire veche. Însă Mark Zuckerberg a ţinut să precizeze, la Mobile World Congress din Barcelona, că afacerea este foarte bună şi compania aceasta va valora mult mai mult în viitor. El a vorbit şi despre planul „Internet pentru toţi“.

Cu 16 miliarde plătite pe WhatsApp, alte 3 miliarde fiind oferite în acţiuni pentru angajaţi şi fondatori care nu pot fi folosite vreme de câţiva ani, Facebook a surprins multă lume. La MWC 2014 din Barcelona, Mark Zuckerberg, fondator Facebook, a vorbit despre planul său, despre WhatsApp şi despre ce l-a motivat să cumpere cu atâtea miliarde o companie evaluată, potrivit TechCrunch, la circa 1,5 miliarde de dolari.

în august 2013 care prevede conectarea şi a celor din ţările sărace. „Dacă facem o treabă bună cu WhatsApp şi îl creştem, va fi o afacere imensă. Acesta e un pariu foarte bun“, a apreciat Zuckerberg importanţa acestui serviciu.

Laura Martin, analist Needham, susţine spusele lui Zuckerberg şi vede în WhatsApp un produs care poate creşte frumos. „Credem că e prematur să spunem dacă Facebook a plătit prea mult, până nu vedem ce se întâmplă în următorii doi ani. Dacă WhatsApp chiar ajunge la un miliard de utilizatori în următoarele 12 până la 18 luni, după cum prevede Facebook, şi începe monetizarea prin stickere, jocuri şi abonamente, atunci se poate dovedi un preţ rezonabil“, a apreciat Martin.

Fondatorul Facebook a mai spus şi că nu mai are în plan alte achiziţii, asta după ce a fost întrebat dacă e dispus să revină asupra Snapchat. Prima ofertă, trei miliarde de dolari, i-a fost refuzată de către fondator.

WhatsApp, cărămidă la temelia Internet.org

Mark Zuckerberg a mai spus şi că împărtăşeşte aceeaşi viziune asupra Internetului cu cei doi fondatori ai WhatsApp. „De ce suntem entuziasmaţi că vom face asta împreună? A fost viziunea Internet.org şi cum putem conecta lumea“, a spus fondatorul Facebook. WhatsApp poate că are aceleaşi idei cu ale Facebook, dar, a apreciat Zuckerberg, nu are şi puterea financiară, iar împreună pot face ceva interesant. „(...) acum ne putem concentra pe conectarea următoarelor miliarde de utilizatori“, a spus acesta.

Ideea din spatele Internet.org, potrivit lui Zuckerberg, este să devină un serviciu accesibil gratuit şi disponibilă aproape în toată lumea, cam cum sunt serviciile de urgenţă de tip 112. Ceea ce ar putea uni atâţia utilizatori ar fi o reţea socială ca Facebook, un serviciu de mesagerie instant ca WhatsApp sau altceva care să aducă oamenii în legătură unii cu alţii. Şi Zuckerberg gândeşte să colaboreze cu operatorii telecom pentru a oferi acest serviciu, sau această gamă, fără vreun cost.

„Operatorii vor decide ce servicii de bază vor fi accesibile gratuit. Modelul nostru şi ceea ce construim înseamnă să pregătim ceea ce poate fi mai bun pentru Internet“, a mai spus acesta. Facebook are ceva similar deja, se numeşte 0.facebook.com, iar utilizatorilor care accesează acest site, prin operator partener, nu li se percepe niciun tarif.

Află mai multe despre Facebook şi WhatsApp:

WhatsApp va trece prin cea mai mare schimbare: introduce apelurile vocale, funcţionalitate pe care Viber o are deja

WhatsApp: Povestea unui succes născut din comunism şi refuz

De ce nu au vrut cofondatorii WhatsApp să-şi vândă compania către Google, pentru o sumă mai mare

SMS-ul moare şi ia cu el veniturile imense ale operatorilor. WhatsApp creşte şi e denumită crema mesagerie instant

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite