De ce nu au vrut cofondatorii WhatsApp să-şi vândă compania către Google, pentru o sumă mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Larry Page s-ar fi întâlnit cu cei doi cofondatori WhatsApp
Larry Page s-ar fi întâlnit cu cei doi cofondatori WhatsApp

Potrivit publicaţiei online theinformation.com, directorul executiv al Google Larry Page le-ar fi oferit celor doi cofondatori ai WhatsApp mai mult de 19 miliarde de dolari pentru compania lor, însă aceştia au refuzat.

Jan Koum şi Brian Acton ar fi refuzat oferta gigantului Web deoarece erau de părere că Google voia să cumpere serviciul de mesagerie instant doar pentru ca acesta să nu cadă pe mâna Facebook.

Potrivit theinformation.com, Lary Page s-ar fi întâlnit cu Koum cu câteva zile după ce Mark Zuckerberg i-a propus acestuia să cumpere compania.

Page i-ar fi spus lui Koum să rămână independent, fiindcă Whatsapp este „o mare ameninţare pentru Facebook“. O sursă implicată în discuţia a povestit cu Page a menţionat că integrarea serviciului în Facebook va avea un impact major în câţiva ani.

Jan Koum a primit în urma vânzării către Facebook şi un loc în consiliul de directori al companiei, lucru pe care Larry Page nu l-a oferit.

Se presupune că Zuckerberg i-ar fi abordat pe cei de la WhatsApp în urmă cu şase luni, plătindu-I ca să-l anunţe în cazul în care vreo altă companie s-ar fi arătat interesată de achiziţie. Cofondatorii WhatsApp au refuzat oferta.

O sursă din cadrul Google a declarat că WhatsApp a înţeles greşit intenţiile lui Page şi a spus că acesta doar încerca să îi încurajeze să rămână independenţi.  

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite