Elon Musk ia în considerare taxarea utilizatorilor Twitter cu 20 de dolari pe lună pentru conturile verificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elon Musk se gândește să le ceară utilizatorilor Twitter 20 de dolari pe lună sau 240 de dolari pe an pentru o bifă albastră pe contul lor, în contextul în care cea mai bogată persoană din lume pregătește o revizuire a platformei de socializare, relatează The Guardian. 

Utilizatorii ar avea 90 de zile la dispoziție pentru plată sau pierd bifa albastră
Utilizatorii ar avea 90 de zile la dispoziție pentru plată sau pierd bifa albastră Foto Shutterstock

Directorul executiv al Tesla plănuiește schimbări la serviciul de abonament Blue al Twitter, potrivit newsletter-ului tehnologic Platformer, inclusiv creșterea taxei de 4,99 dolari pe lună la 19,99 dolari. Utilizatorii verificați de platformă - care poartă o bifă albastră care îi semnalizează ca sursă de încredere - ar avea la dispoziție 90 de zile pentru a se abona la Blue sau își vor pierde marcajul.

Musk nu a comentat direct povestea, dar a transmis duminică pe Twitter celor peste 110 milioane de urmăritori ai săi că „întregul proces de verificare este în curs de revizuire chiar acum”.

El a făcut, de asemenea, un sondaj lansat luni dimineață pe Twitter în care îi întreba pe utilizatori cât ar plăti pe lună pentru o bifă albastră: 5 dolari; 10 dolari; 15 dolari; sau „nu ar plăti”. Sondajul a fost creat de investitorul în tehnologie Jason Calacanis, un asociat al lui Musk, care face parte din echipa adusă de multimiliardar pentru a ajuta la conducerea afacerii de la preluarea de 44 de miliarde de dolari. Un abonament de bază la Netflix costă 6,99 dolari sau 4,99 lire sterline pe lună.

Planurile lui Musk pentru Twitter de la preluare au fost redate în mare parte pe contul său de pe platformă. Într-un alt indiciu al unei mari schimbări la nivelul companiei, Musk a lansat luni un sondaj în care a întrebat utilizatorii dacă ar trebui să readucă Vine, aplicația de partajare de videoclipuri văzută ca un precursor al TikTok, dar închisă de Twitter în 2016.

Musk a indicat că provocarea TikTok ar fi un motiv pentru această mișcare într-un schimb de replici cu vedeta YouTube Mr Beast, care a scris „dacă ați face asta și ați concura de fapt cu TikTok ar fi hilar”. Musk a răspuns: „Ce am putea face pentru a o îmbunătăți”. Twitter are 230 de milioane de utilizatori, față de peste 1 miliard pe TikTok.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite