Elon Musk, criticat după ce a distribuit pe Twitter un zvon despre atacul de la domiciliul lui Nancy Pelosi

0
0

Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, s-a făcut duminică ecoul unui zvon nefondat despre agresiunea asupra soţului preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, stârnind critici în mass-media, mai ales că recenta sa achiziţie a reţelei de socializare a provocat temeri că relaxarea moderării conţinuturilor va alimenta dezinformarea pe Twitter.

Musk a furnizat o informație neconfirmată despre atacul asupra soţului lui Pelosi Foto: EPA EFE
Musk a furnizat o informație neconfirmată despre atacul asupra soţului lui Pelosi Foto: EPA EFE

„Există o mică posibilitate ca aparenţele să fie înşelătoare'', a scris enigmatic Musk pe Twitter, mesaj la care a adăugat un link ce trimite la articol apărut pe website-ul conservator Santa Monica Observer, care a mai publicat terorii ale conspiraţiei şi ştiri false, scrie cotidianul Los Angeles Times, citat duminică de AFP.

Paul Pelosi, soţul lui Nancy Pelosi, a fost atacat duminicã la domiciliul lor din San Francisco de un bãrbat înarmat cu un ciocan şi care de fapt o cãuta pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, dar ea nu era acasã. În vârstã de 82 de ani, Paul Pelosi suferã de o fracturã cranianã în urma acestui atac şi este spitalizat.

Conform teoriei vehiculate de acel website în respectivul articol, care acum nu mai poate fi accesat, la domiciliul soţilor Pelosi nu ar fi avut loc nici un atac, iar Paul Pelosi s-ar fi aflat acolo împreunã cu un bãrbat care se prostitua ca homosexual.

Prin postarea sa pe Twitter, Elon Musk a reacţionat la un tweet al fostei candidate democrate la preşedinţia SUA învinsã de republicanul Donald Trump în 2016, Hillary Clinton, în care aceasta critica teoriile conspiraţiei rãspândite de republicani. ''Partidul Republican şi purtãtorii sãi de cuvânt rãspândesc cu regularitate discursuri de urã şi teorii conspiraţioniste complet demente. Este şocant, dar nu surprinzãtor, şi rezultatul este violenţa'', a criticat Hillary Clinton.

Excentricul patron al Tesla şi SpaceX, care se descrie drept un adept al libertãţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori cã doreşte sã acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzatã pânã în prezent cã prin modul sãu de moderare a conţinuturilor cenzureazã anumite opinii şi care i-a suspendat contul lui Donald Trump. Totuşi, pentru a-şi asigura furnizorii de publicitate, ce asigurã veniturile Twitter, Musk a promis cã aceastã platformã va avea un ''consiliu de moderare a conţinuturilor''.

La câteva zile dupã achiziţia Twitter de cãtre Elon Musk, reţeaua de socializare este ţinta unor atacuri coordonate desfãşurate de troli care o inundã cu conţinuturi cu mesaje de urã.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri