Joe Biden consideră că Twitter împroaşcă minciuni în întreaga lume

0
Publicat:

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că, odată cu achiziţionarea Twitter, miliardarul Elon Musk a cumpărat o platformă de social media care împroaşcă minciuni în întreaga lume, transmite Reuters.

Joe Biden dă startul nemulțumirilor la adresa rețelelor sociale FOTO EPA EFE
Joe Biden dă startul nemulțumirilor la adresa rețelelor sociale FOTO EPA EFE

Twitter a concediat vineri jumătate din angajaţii săi, dar a anunţat că nu a redus în aceeaşi proporţie personalul din cadrul echipei responsabile cu prevenirea răspândirii dezinformării, în contextul în care multe companii şi-au suspendat publicitatea din cauza preocupărilor referitoare la moderarea conţinutului.

„Iar acum, despre ceea ce ne îngrijorează pe toţi: Elon Musk se duce şi cumpără o companie care trimite - care împroaşcă minciuni în întreaga lume... Nu mai există editori (de conţinut) în America. Nu mai există editori. Vă aşteptaţi ca nişte copii să priceapă care este miza?”, a declarat Biden la un eveniment de strângere de fonduri.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, le-a declarat anterior ziariştilor că Biden a fost foarte clar în legătură cu nevoia de a reduce discursul motivat de ură şi dezinformarea.

Această convingere este valabilă şi pentru Twitter, este valabilă şi pentru Facebook şi pentru orice alte platforme de social media unde utilizatorii pot răspândi dezinformare”, a declarat ea.

Elon Musk a promis că va favoriza libertatea de exprimare în detrimentul a ceea ce el consideră a fi politicile excesive de moderare a conţinuturilor practicate de reţeaua de socializare, acuzată până în prezent că a cenzurat astfel opinii conservatoare, inclusiv prin suspendarea contului fostului preşedinte republican american Donald Trump.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri