După ce a dat 1,1 miliarde de dolari pentru Tumblr, Yahoo a mai cumpărat o firmă, de data aceasta de jocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marissa Mayer este hotărâtă să transforme Yahoo într-o companie cool FOTO Reuters
Marissa Mayer este hotărâtă să transforme Yahoo într-o companie cool FOTO Reuters

Yahoo a mai făcut o achiziţie. Marissa Mayer pare hotărâtă să facă lucruri măreţe în cadrul companiei. Astfel, astăzi Yahoo a cumpărat startup-ul din domeniul gaming-ului PlayerScale. Acesta oferă o platformă pentru dezvoltatorii de jocuri, pentru ca titlurile să poată fi transferate de pe mobil pe desktop şi pe alte platforme.

"Echipa a construit o platformă incredibilă de gaming, folosită de mai bine de 150 de milioane de jucători din lume. Intenţionăm să continuăm suportul şi să creştem PlayerScale. Abia aşteptăm să construim noi experienţe pe Yahoo!, folosind platforma PlayerScale", au declarat reprezentanţii Yahoo.

PlayerScale a fost fondat în 2011 de Jesper Jensen şi construieşte platforme pentru jocuri. Practic, ei se ocupă de partea de back-end, iar dezvoltatorii pun doar partea de front end. PlayerScale s-a autofinanţat până acum şi are profit, iar în ianuarie a trecut de 100 de milioane de utilizatori.

"Nu vă îngrijoraţi. Nu plecăm nicăieri. Platforma noastră va continua să susţină aceleaşi jocuri excelente ca până acum. De acum vom fi doar mai buni", a scris Jesper Jensen într-un comunicat de presă.

"Am petrecut ani crescând un startup de trei persoane, care a devenit o platformă folosită de 150 de milioane de jucători, cu 400.000 de utilizatori noi în fiecare zi. În ultimele patru luni, rata noastră de creştere a fost 60%", a mai spus Jensen.
 

Achiziţie după achiziţie

Vestea a venit după cea mai mare tranzacţie a anului în domeniul internetului. Yahoo a cumpărat Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari şi şi-a trecut o reţea socială în portofoliu. 

Serviciul de blogging social ar urma să funcţioneze în continuare independent. Tumblr a fost fondat în 2007 de David Karp, în vârstă de 26 de ani. Cel mai probabil, el va rămâne la conducerea reţelei în continuare.

Potrivit AllThingsD, site-ul care a anunţat pentru prima oară intenţiile Yahoo de a cumpăra Tumblr pentru o sumă exorbitantă, Karp va rămâne la Yahoo pentru încă cel puţin patru ani şi va avea o funcţie de conducere la Tumblr, asemănător cu situaţia lui Kevin Systrom, CEO Instagram, după cumpărarea reţelei sociale de către Facebook.

Tumblr ar fi foarte important pentru Yahoo deoarece are o plajă de utilizatori tineri, cool, iar reţeaua este pe val. De asemenea, se integrează bine în ceea ce doreşte Marissa Mayer pentru Yahoo pe viitor, transformarea unei companii îmbătrânite şi rămase în urmă într-una de top în epoca reţelelor sociale. Tumblr mai are şi o prezenţă mobilă foarte bun, iar Yahoo suferă de pe urma faptului că nu este un serviciu foarte popular pe dispozitivele mobile.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite