Directorul Yahoo! vrea să „cucerească“ telefonul mobil: Înainte să vin aici era hobby-ul tuturor, dar sarcina nimănui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yahoo! se „înarmează“ cu aplicaţii. FOTO Adevărul
Yahoo! se „înarmează“ cu aplicaţii. FOTO Adevărul

Yahoo! este într-o continuă schimbare încă de când Marissa Mayer a venit la conducere, părăsindu-şi postul la Google. Acum, ea promite cea mai bună experienţă mobilă din lume. „Vrem să construim cele mai bune aplicaţii mobile din industrie“, a afirmat ea în timpul discuţiei cu Michael Arrington la Disrupt NY.

Marissa Mayer a schimbat orientarea Yahoo! de când a venit şi a investit tot mai mult în aplicaţii mobile şi o extindere a celorlalte divizii. Ea a spus că prin toate statisticile primite (via TechCrunch), traficul prin dispozitive mobile e de două ori mai mare. În prezent, compania a cumpărat companii mai mici sau a angajat tot felul de ingineri şi designeri care să-i asigure succesul. E vorba de 500 de angajaţi sub comanda noului şef Adam Cahan.

„Echipa lui Adam e gata, dar va fi un experiment pentru următorii doi ani. Avem un ansamblu impresionant de designeri şi dezvoltatori. De-a lungul celor doi ani voi fii atentă la cum merge divizia şi dacă îndeplinim ceea ce ne-am propus. Vrem să fim întâiul furnizor de conţinut digital pentru utilizator“, a apreciat Mayer.

Startul Yahoo! în domeniul aplicaţiilor a început în 2013, iar mai nou mizează şi pe conţinut video, încercând să fie noul Netflix al SUA. Anul trecut, compania a produs 86 de seriale diferite, dar fără mare succes. Acum, se concentrează pe puţine şi promovate bine. „Lucrăm la mai puţine lucruri, dar care sunt mai mari şi au mai multe şanse de succes“, a spus Mayer.

Şi cu Tumblr ce se mai aude?

Tumblr este platforma socială pe care Yahoo! a cumpărat-o în 2013 cu 1,1 miliarde de dolari. Este un site folosit cu precădere pentru poze şi de către tineri, iar Mayer a spus că răspunsul după introducerea publicităţii a fost foarte bun. 48% din conţinutul sponsorizat este dat mai departe, oamenii interacţionează cu el.

„Acele unelte de comunicare precum Tumblr sau Yahoo! Mail vor fi printre aplicaţiile de top“, a apreciat Mayer. De asemenea, ea a spus că vor căuta să integreze, pe cât se poate, produsele de bază şi în aplicaţiile mai puţin populare. Cea mai nouă aplicaţie de la Yahoo! este News Digest. „Oamenii o adoră. 40% din utilizatori au descărcat-o încă din prima zi“, a completat directorul Yahoo!.

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/afl-mai-multe-despre-yahoo-1" target="_blank">View the story "Află mai multe despre Yahoo!" on Storify</a>]

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite