Cum vrea Yahoo să construiască un rival pentru Youtube: lucrează la patru seriale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul de internet american Yahoo!, care doreşte să îşi continue dezvoltarea în domeniul producţiei video online, este pe punctul de a comanda patru seriale originale, apropiate de formatul televizat, pentru propria sa platformă online, a anunţat, duminică, The Wall Street Journal.

Yahoo! nu doreşte să rămână fixat în formatul scurt, potrivit declaraţiilor făcute de trei surse, citate de prestigiosul cotidian economic, şi va produce patru seriale de comedie de câte zece episoade. Acestea vor avea o durată de o jumătate de oră şi vor fi realizate cu bugete de producţie cuprinse între 700.000 de dolari şi câteva milioane de dolari, potrivit Mediafax.

CEO-ul grupului Yahoo!, Marissa Mayer, speră să poată să îşi prezinte cele patru proiecte pe 28 aprilie, la New Front, un eveniment de marketing organizat de acest grup american cu scopul de a atrage firme de publicitate.

The Wall Street Journal anunţa săptămâna trecută că Yahoo! se afla în discuţii preliminare în vederea achiziţionării, cu 300 milioane de dolari, a serviciului video online News Distribution Networks, care l-ar ajuta să rivalizeze cu YouTube, filiala concurentului său Google. Conţinuturile video reprezintă una dintre activităţile pe care Mayer încearcă să pună accentul tot mai mult pentru a relansa creşterea grupului american, aflat în concurenţă directă cu Netflix şi Amazon.

Marissa Mayer a încercat în 2013 să preia o participaţie majoră în compania franceză de video online DailyMotion, filială a grupului Orange (fost France Telecom). Acel proiect s-a lovit de veto-ul statului francez, care deţine în continuare 27% din acest operator de telecomunicaţii francez.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite