Gigantul Yahoo spune nu spionajului, promite criptarea mesajelor trimise prin Messenger, în viitorul apropiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yahoo Messenger va fi criptat, în curând.
Yahoo Messenger va fi criptat, în curând.

Yahoo este una din numeroasele companii de tehnologie care cer reforme în ceea ce priveşte legile americane referitoare la supraveghere. Acum, gigantul a luat câteva măsuri pentru a proteja mai bine datele utilizatorilor de servicii Yahoo, potrivit The Verge.

Compania a anunţat că a început să cripteze traficul de la centrele de date încă de la începutul acestei săptămâni şi că plănuieşte să ofere criptare şi pentru alte servicii, precum Yahoo Messenger.

„Sute de angajaţi au lucrat întruna în ultimele câteva luni pentru a oferi o experienţă mai sigură utilizatorilor noştri şi vrem să facem şi mai multe din acest punct de vedere în viitor. Scopul nostru este să criptăm toate platformele, pentru toţi utilizatorii şi acest lucru să fie implicit tot timpul“, a scris Alex Stamos, directorul de securitate a informaţiilor de la Yahoo.

Pe lângă criptarea informaţiilor din centrele de date, cei de la Yahoo oferă acum versiuni securizate (HTTPS://) ale portalurilor Yahoo News, Yahoo Sport şi Yahoo Finance.

Stamos nu a pronunţat direct numele NSA, dar a dat de înţeles că revelaţiile privind spionajul făcut de această agenţie i-a determinat pe cei de la Yahoo să facă acest pas spre criptarea datelor. „Era imperativ să implementăm aceste modificări din cauza informaţiilor legate de guvern. Efectul secundar este că protecţiile pe care le stabilim acum îi vor ajuta pe utilizatori în multe alte situaţii“, a mai spus Stamos.

 Yahoo a fost una din cele opt companii – printre care se mai numără Google, Facebook şi Apple – care au cerut o refromă legislativă după revelaţiile NSA. Google  a început, de luna trecută, să cripteze mesajele transmise prin Gmail. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite