Cum explici unui copil de cinci ani conflictul din Siria şi piaţa bursieră? Răspunsul e dat de Reddit şi YouTube

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi dă impresia că nu este atât de popular pe cât alte site-uri de socializare şi informare, Reddit este unul dintre motoarele care adună populaţia internetului. Începând de două zile, Reddit s-a extins şi în domeniul conţinutului video, prin scurte filmuleţe numite „Explain Like I'm Five”, unde concepte şi ştiri complicate, sunt explicate copiilor de cinci ani.

Seria care a apărut pe canalul de YouTube al Reddit este inspirată de un forum al site-ului (subreddit) numit Explain me Like I'm Five, unde utilizatorii încearcă să-şi explice unul altuia concepte complicate. Puteţi vedea astfel de exemple accesând acest link.

Până acum, seria de pe YouTube explică existenţialismul şi Friedrich Nietzsche, războiul din Siria, dar şi piaţa bursieră. Dacă nu ştiaţi cum să le explicaţi copiilor astfel de idei, Reddit sare în ajutorul vostru prin aceste video-uri.

Noile creaţii video fac parte dintr-o strategia mai mare a Reddit, care încearcă să transforme discuţiile de pe reţea în conţinut original pe mai multe platforme, deoarece mare parte din acesta este valoros, dar rămâne închis în porţile Reddit-ului. YouTube finanţează creaţia acestor video-uri, pentru a se promova pe partea de conţinut original şi ca un adversar al televiziunii tradiţionale, strategie aleasă de Google în 2012.

Existenţialismul şi Friedrich Nietzsche

Conflictul din Siria

Piaţa bursieră

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite