GALERIE FOTO Cum poţi scrie un catren cu ajutorul Google. Dadaismul modern vine de pe motorul de căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google autocomplete crează mici poezii pe care utilizatorii le descoperă
Google autocomplete crează mici poezii pe care utilizatorii le descoperă

Google ne-a schimbat viaţa şi modul cum ne raportăm la informaţie. Totul e la dispoziţia noastră. Dar motorul de căutare, cu funcţia sa de autocompleare, poate să ofere poezii dadaiste moderne.

Autocompletarea de la Google funcţionează pe baza căutărilor anterioare ale oamenilor. Aşadar, atunci când căutăm un cuvânt, Google ne oferă sugestii pentru fraze bazate pe istoria căutărilor anterioare.

Din acest motiv, uneori gigantul online a avut probleme, deoarece unele persoane au vrut să fie scoase din arhivă, pentru că numele lor era asociat cu fapte de care nu au fost vinovate.

Utilizatorii Reddit au descoperit şi o altă metodă prin care poate fi folosit motorul de căutare. Ei au creat un forum numit googlepoems în care tastează un cuvânt şi fac print screen la ce sugestii oferă Google. Astfel, catrenele pot fi numite un dadaism modern, o poezie bazată pe cultura colectivă şi pe influenţele utilizatorilor din toată lumea.

Dacă pe vremuri dadaismul era realizat prin tăierea cuvintelor din ziare şi amestecarea lor, astăzi dadaismul se produce pe Google.

Puteţi vedea în galeria foto mai multe exemple de pe Reddit. Am încercat şi noi în română. Rezultatele nu sunt atât de entuziasmante, ba chiar unele sunt influenţate de căutările de manele. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite