Interviu public pe Reddit cu un astronaut de pe Staţia Spaţială Internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canadianul Hadfield, în faţa laptopului cu simbolul Reddit pe el FOTO Twitter
Canadianul Hadfield, în faţa laptopului cu simbolul Reddit pe el FOTO Twitter

Astronautul canadian Chris Hadfield, aflat la bordul staţiei spaţiale internaţionale, a răspuns întrebărilor utilizatorilor de Reddit. Discuţia a adunat peste 2.000 de întrebări şi comentarii, potrivit Huffington Post.

Cel mai înfricoşător lucru pe care l-a văzut în spaţiu a fost un meteorit uriaş în flăcări care a trecut pe lângă staţia spaţială. El şi-a imaginat că bucata de rocă avea să se lovească de navă, lucru care i-a provocat fiori.

Hatfield a spus că nu sunt şanse de revoltă pe staţia spaţială deoarece scopul ştiinţific comun al echipei „minimizează numărul de revolte”.

Canadianul i-a spus unui utlizator a cărei fiică vrea să devină astronaut că aceasta va trebui să se menţină în formă, atât fizic cât şi intelectual, şi că va trebui să mănânce legume şi să-şi facă temele.

Hadfiel se distrează cel mai tare în spaţiu zburând dintr-o parte în alta a staţiei spaţiale. Canadianul a spus, fiind întrebat cum se vede spaţiul din perspectiva lui, că este „ca un covor de nenumărate luminiţe perfecte pe un fundal nesfârşit de catifea iar Calea Lactee este o zonă luminoasă cu o textură fină”.

Astronautl este de părere că privatizarea industriei spaţiale este „calea naturală” şi a spus că nava privată SpaceX Dragon se va ataşa staţiei spaţiale în două săptămâni.

Hadfield a făcut senzaţie pe Internet mulţumită misiunii din stratosferă. El îşi ţine la curent cei 381.000 de urmăritori de pe Twitter şi îşi updtatează statusul de câteva ori pe zi. Astronautul postează chiar şi imagini cu Pământul şi a înregistrat chiar şi o melodie pe care a postat-o pe Youtube.

Discuţia completă de pe Reddit poate fi văzută accesând acest link ce duce spre Reddit. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri