CES 2016: Computerul care poate conecta lumea a treia la tehnologie şi Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Endless Mini costă doar 80 de dolari.
Endless Mini costă doar 80 de dolari.

Facebook crede că prin telefoane poate conecta lumea a treia la Internet, dar o companie vede soluţia în computere. Mai precis, într-unul de 80 de dolari.

„Fiecare om din lumea asta merită opţiunea de a avea un computer”, a spus Matt Dalio, CEO al Endless. Endless construieşte computere cu Linux pentru oamenii care nu au avut niciodată un astfel de dispozitiv, cu precădere pentru cei din ţările în curs de dezvoltare.

Atunci când oamenii discută despre aducerea populaţiilor offline în online, se concentrează pe smartphone-uri, dar Marcelo Sampaio, alt reprezentant al Endless, nu crede că aceasta e o abordare bună. Din punctul său de vedere, o tastatură şi un mouse se vor dovedi mereu mai eficiente pentru anumite cerinţe decât un telefon.

Obstacolul principal în integrarea computerelor peste tot a fost mereu preţul şi conectivitatea la internet. După cum spuneam mai sus, Endless Mini costă doar 79 de dolari, dar nu include un ecran, o tastatură sau un mouse. Dalio spune că TV-ul poate servi drept ecran, iar tastatura şi mouse-ul pot costa şi 10 dolari.

Află toate detaliile despre acest computer de sub 100 de dolari

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite