CES 2013: Cele mai bune gadgeturi ale târgului au fost stabilite. Samsung şi Lenovo sunt printre câştigători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razer Edge a fost câştigătorul acestei ediţii a CES. FOTO gamrConnect
Razer Edge a fost câştigătorul acestei ediţii a CES. FOTO gamrConnect

Târgul de tehnologie din Las Vegas a adunat foarte multe gadgeturi la standurile sale, dar câteva s-au remarcat drept mai bune, au venit cu un plus de inovaţie. Câştigătorul este un produs de la Razer, producător care a decis să vină cu un hibrid pentru a impulsiona industria jocurilor video.

Marii producători au profitat de CES 2013 pentru a-şi prezenta viitoarele televizoare OLED şi cu rezoluţie Ultra HD sau pentru a promova tabletele şi smartphone-urile mai rapide, dar mai atente cu bateria. „CNet“ a decernat, ca în fiecare an începând cu 2006, premiile pentru cele mai bune produse.

Razer Edge este alegerea platformei de ştiri, dar şi a oamenilor. Este o consolă portabilă dezvoltată de Edge care integrează o tabletă cu Windows 8 într-un suport cu două controllere pentru joc. Gadgetul va veni în două versiuni pe piaţă: Edge şi Edge Pro la un preţ de 1.000 de dolari, respectiv 1.400 de dolari. Edge foloseşte procesoare Intel, memorie RAM mai mare de 4 GB şi placă video de la Nvidia. Este foarte probabil ca astfel de dispozitive să fie viitorul jocurilor video, cel puţin pentru câţiva ani.

razer edge foto the verge

Calculatoarele şi tabletele par să fi fuzionat în Lenovo IdeaCentre Horizon. Intră în categoria table pc care începe să capete proporţii. Are un ecran de 27 de inci, touchscreen şi rulează Windows 8. La ce este bună? După cum afirmă producătorul, şi a spus-o şi Intel, este un dispozitiv destinat familiei, destinat jocurilor împreună cu prietenii. Este într-adevăr o tabletă, după specificaţii, dar una pe care o vei băga un pic cam greu în buzunar sau în rucsac. 

image

Premiul pentru televizoare se duce la Samsung pentru a-l său gigant de 85 de inci. Rezoluţia Ultra HD (sau 4K) este disponibilă, televizorul are şi un design aparte faţă de modelele concurente şi vine cu un preţ pe măsură. Este estimat la aproximativ 20.000 de dolari, dar sud-coreenii nu au anunţat nimic în acest sens. Este util? Asta rămâne să decidă cumpărătorii care îl vor prefera în detrimentul celor OLED de 55 de inci sau a celor curbate tot de la Samsung sau LG.

image

În categoria telefoanelor, Xperia Z a venit cu o adevărată vedetă de 5 inci şi rezistentă la apă, Lenovo a propus un terminal cu dual-core Atom, darconcept similar şi pentru iPhone 5, dar al doilea ecran vine cu o carcasă.

image

Pentru divertismentul de acasă sistemul Vizio S4251W a câştigat premiul cel mare. Difuzoarele se conectează la subwoofer wireless, are o telecomandă cu ecran inclus şi vine la un preţ de 330 de dolari. 

Seagate a captat atenţia prin produsul Wireless Plus. Oferă un spaţiu de stocare de 1 TB, are o autonomie de 10 ore şi poate trimite conţinutul către alte 8 dispozitive. Mai mult, poţi încărca videoclipuri sau poze direct pe acest sistem. Gadgetul intră la categoria „reţelistică şi stocare“.

Pentru cei preocupaţi de sănătate, la CES a fost prezentată banda Fitbit Flex. Se conectează prin Bluetooth 4.1 la orice telefon cu Android sau cu iOS. În principal, acest gadget îţi monitorizează efortul fizic pe care l-ai depus, de exemplu străluceşte când ai atins o anumită treaptă în pregătire. Preţul este de 100 de dolari.

În final, şi imprimantele 3D au venit la CES 2013 şi sunt mai potrivite utilizatorilor casnici. Cea aleasă de „CNet“ este 3D Systems CubeX care poate crea obiecte în trei culori şi din două tipuri diferite de plastic. 

image

Nu este chiar gadgetul pe care să-l achiziţionezi imediat, costă 2.500 de dolari şi doar varianta simplă. Costul unui astfel de aparat poate să ajungă chiar la 4.000 de dolari şi poate atinge o fineţe a lucrării de 125 de microni. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite